ERDON Helyi hírek

2011.08.23. 14:49

Augusztus végi tanszermustra

 Nagyvárad - Kevesebb, mint három héttel az iskolakezdés előtt egyes nagyáruházak már külön standokon kínálják a tanszereket. Utánajártunk, mi mennyibe kerül, hol érdemes ilyesmit vásárolni.

 Nagyvárad - Kevesebb, mint három héttel az iskolakezdés előtt egyes nagyáruházak már külön standokon kínálják a tanszereket. Utánajártunk, mi mennyibe kerül, hol érdemes ilyesmit vásárolni.

 

 

Mint tapasztaltuk, a kisebb papíráru- és írószerboltokban általában drágábbak a tanszerek, mint a nagyáruházakban, de ezen belül is nagyok az eltérések: például vannak boltok, ahol egy egyszerű, vonalas füzet 80 baniba kerül, de olyanok is, ahol 2 lej alatt nem kapható meg ugyanez a portéka. A Selgros hipermarketben pedig láttunk tízes kiszerelésű füzetcsomagot 3,84 lejért – egy füzet tehát így nem egészen negyven baniba kerül.

 

Típusok, árak

 

Egyéb árak ugyanonnan: A5 méretű, 40 lapos füzetek ötös kiszerelsében 3,41 lejért kaphatók, 80 lapos A4-es méretű füzeteket pedig szintén ötös csomagokban 23,5 lejért árulnak. A színes borítójú A5-ös füzetek már drágábbak: ezekből egy ötös csomag 9,49 lejbe kerül. Láttunk biológia, földrajz, zenefüzetből és szószedettből álló csomagot 5,32 lejért, egy három biológiafüzetből álló csomag ára 2,22 lej, s ugyanennyibe kerülnek a földrajzfüzetek is.

Írószerekből, egyéb kellékekből is nagy a választék, mindenből van kis, közepes és magas árfekvésű: például láttunk töltőtollat 6,49 lejért, de 30 lej fölötti árút is, száz patront tartalmazó csomagot 6,81 lejért és 17,35 lejért. Tubusos vízfestéket többek között 11,52 lejért árulnak – s mint láttuk, a legtöbb típus ára e körül mozog.

 

Választék

 

A5 méretű füzethez szükséges borítókat tízes csomagban 9,8 lejért kapni, a hologrammosakért (szintén tíz darab) 19,72 lejt kell fizetni, s láttunk színes borítókat ugyanekkora csomagban 17,24, de 9,8 lejért is, valamint 25 darabos kiszerelésűt 15,19 lejért.

Az iskolatáskák szintén nagy választékban vannak, főleg a hátizsák típusúak. Az általunk látott egyik legolcsóbb 37,19 lejbe kerül és fel is van szerelve (azaz füzeteket, tolltartót, írószereket is tartalmaz), de van száz lejen felüli is, amelyben nincsenek ilyenek. Kapható ezenkívül többek között 43, 80, valamint 24 lejért is iskolatáska.

 

Egyenruhák

 

Ismét lehet egyenruhákat kapni a Selgrosban: a hagyományos kislányegyenruha (pepita ingecske, kék kötény) 49,59 lejbe kerül, a kisfiúknak való iskolai öltöny ára pedig 74,39 lej, inget pedig 24,79 lejért láttunk.

Ottjártunkkor egyébként még kevesen vásároltak tanszereket, illetve egyenruhát. Amint a részleg vezetője elmondta, többnyire később kezdődik a tanévkezdés előtti vásárlási láz, viszont évről évre több áru fogy náluk. Szerinte ennek az a magyarázata, hogy az emberek szeretnek mindent egy helyen megvásárolni. Mi pedig hozzátennénk: azért az árak is sokat nyomnak a latban…

 

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!