ERDON Helyi hírek

2011.07.06. 14:05

Új honlapja van a megyei nyugdíjhivatalnak

Sajtótájékoztató keretében mutatták be szerdán a Bihar Megyei Nyugdíjpénztár új honlapját, melyen szinte minden az intézményhez köthető közérdekű információ megtalálható.

Sajtótájékoztató keretében mutatták be szerdán a Bihar Megyei Nyugdíjpénztár új honlapját, melyen szinte minden az intézményhez köthető közérdekű információ megtalálható.

Az új honlap kialakításakor arra törekedtek, hogy az információkat jól körülhatárolt fejezetekre bontsák, melyenek szuggesztív nevet adjanak, annak érdekében, hogy az mindenki számára érthető legyen, mondta a  sajtótájékoztatón Leontin Tirle, a nyugdíjhivatal ügyvezető igazgatója. A www.cjpensiibihor.ro honlapon az érdeklődők megtalálhatják a nyugdíjrendszerre vonatkozó törvénykezést, az európai szabályozást, ugyanakkor gyakorlati információkkal is ellátja a nyugdíjasokat, a nyugdíjba vonulni készülőket és a munkaadókat. A honlapról le lehet tölteni a különböző formanyomtatványokat, kérvényeket, a sajtóközleményeket, stb. Külön szolgáltatás a nyugdíjba vonulni kívánók számára az, hogy a dossziéjuk benyújtásakor kapott iktatási szám, és a benyújtás dátumának segítségével a honlapról lekérhetik ügyiratuk elbírálási stádiumát. A munkáltatók és a munkavállalók ellenőrizhetik azt, hogy a nyugdíjhivatal rögzítette-e informatikai adatbázisában a biztosítottak hozzájárulásait. Amennyiben Bihar megyei székhelyű cégről van szó, akkor az adóregisztrációs szám alapján az alkalmazott megnézheti, hogy a munkaadója fizeti-e utána a nyugdíjhozzájárulást. A nyugdíjasok és a biztosítottak azt is megtudhatják most már a honlapról, hogy megkapták-e az igényelt üdülőjegyeket.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!