ERDON Helyi hírek

2011.07.26. 14:49

Szalárd, vasárnap: Ma este mulatunk...

A községbeli gyerekek fellépései, és koncertek alkották a Szalárdi Községi Napok vasárnap délutáni/esti programját. A sportpályán ezek mellett lacikonyhák, és egyéb szórakozási lehetőségek várták a publikumot.

A községbeli gyerekek fellépései, és koncertek alkották a Szalárdi Községi Napok vasárnap délutáni/esti programját. A sportpályán ezek mellett lacikonyhák, és egyéb szórakozási lehetőségek várták a publikumot.

A Szalárdi Községi Napokon vasárnap délelőtt – bár nem volt benne a hivatalos programban, de a hagyományt éltetve – az istentisztelet után megkoszorúzták a református templom külső falán lévő Szalárdi János–emléktáblát, majd azt a kopjafát, melyet idén március 15–én avattak fel a templom kertjében. A délutáni színpadi programok 18 órakor kezdődtek – a szervezők, okulva a korábbi tapasztalatokból, számítottak rá, hogy a sportpályán szervezett fogathajtó verseny elhúzódik. A kisebb és nagyobb gyerekek táncos produkciói jelentették az első műsorszámot. Ennek keretében színpadra lépett a mindössze három és fél éves Pelbát Boglárka, aki két szatmári népdalt énekelt, őt követően a napközis óvoda kicsi, nagy és iskola-előkészítő csoportjai mondern táncot adtak elő, a Manócska óvodába járók pompomos táncot, a III.B. osztály tagjai polkát jártak. A községhez tartozó hegyközszentimre óvodásainak tánca következett, majd a Kispitypang néptánccsoport gyermekjátékokat mutatott be. Őket követta a IV.B. modern tánca, végezetül a Pitypangok néptánccsoport szatmári táncokat adott elő.

Jöttek, láttak, felléptek

A hazaiak után már vendég fellépőké volt a színpad. A legjobbkor érkezett hegyközcsatárból a három tagú Bad Girls csoport, mert amikor a színpad mögött megkérdezték a szervezőktől, lenne–e mód arra, hogy színpadra álljanak – máris mehettek, mert éppen volt „szabadidő”. Utánuk a nagyváradi Sunshine menettánccsoport következett, majd egy újabb „beugró”: a szintén nagyváradi Pál Levente szájdob–produkciót mutatott be. Közben a publikumot várták a lacikonyhák, és a falunapokon szokásos számtalan szórakozási lehetőség. Volt forgóhinta, elvarázsolt kastély (kamionos változatban), ugrálóvár, pofozógép kiegészülve „rúgógéppel”– vagyis nem csak az ökölcsapás, de a rúgás erejét is mérte a szerkezet, célbadobás, szerencsekerék, és természetesen lehetett pénzt adni mindenféle csillogó–villogó, de csak ritkán hasznos holmikért. Az esti koncertek a meghirdetetthez képest fordított sorrendben zajlottak.

Koncertek

A sort a Francisc Hubic művészeti iskola Stargoup nevű csoportja indította. Ők tavaly is ott voltak Szalárdon, akkor még soraikban az azóta Megasztár–győztes Tolvai Renátával. A most hallottak alapján többeknek is lenne esélye a Renáta nyomába eredni... Az énekesek külföldi (például Tina Turner, AC/DC, Bon Jovi, Guns N Roses, Shakira, Pink, Queen), román és magyar (például Edda, Hungária, LGT) slágereket egyaránt előadtak. Aki éppen nem énekelt, az vokálozott, vagy táncolt, és a román anyanyelvű énekeseknek sem jelentett gondot például az Edda A kör című dala, vagy az LGT Ringasd el magad–ja, sőt, kiejtésük egy kis „pikáns” többletet adott a műsorszámhoz. A majd két órás koncert alatt már szépen „begyűlt” a közönség a színpad elé, de viszonylag visszafogott lelkesedéssel fogadta ezt a koncert. Már nagyobb sikere volt a matyó hímzéses MC Hawer és a Tekknő nevű duónak. Már az elején kiadták a jelszót: Ma este mulatunk... – és ehhez tartva magukat ki is szolgálták a mulatós zene kedvelőit. „Mi ezt csak a tapsért és a jókedvért csináljunk, nem a pénzért”, mondta egyikük, mire a másik rögtön rávágta: „Esetleg te, mert te hülye vagy” – és a jól begyakorolt spontán poén ezúttal is nagyon tetszett a publikumnak. Bár elsőnek volt hirdetve, Mohácsi Brigitta lett az utolsó koncertező, aki szórakoztathatta a közönséget a tűzijátékig, ami után Dj Prody várta diszkóba a fiatalabbakat és idősebbeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!