ERDON Helyi hírek

2011.07.13. 16:39

Óvatosságra intenek

<p>Szatmárnémeti - A szerdai rendőri ellenőrzés során kiderült, a meglepett szatmárnémeti lakosok nem félnek a betörőktől.

Szatmárnémeti - A szerdai rendőri ellenőrzés során kiderült, a meglepett szatmárnémeti lakosok nem félnek a betörőktől.

A Szatmár megyei Rendőr-felügyelőség szerda délelőtt azt ellenőrizte Szatmárnémetiben, hogy a lakosok mennyire óvatosak a betörőkkel szemben. Teofil Parasca főfelügyelő helyettes elmondta, ezzel szeretnék felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy legyenek óvatosabbak, mert az utóbb időben növekedett a betöréses lopások száma, annak ellenére, hogy a felügyelőség több tájékoztató kampányt is szervezett, szórólapokat osztogattak. A rendőr felügyelőség munkatársai a délelőtti órákban a Carpati 2. lakónegyedbe szálltak ki, hogy a sajtó jelenlétében próbára tegyék a lakosok éberségét. Találomra becsengettek az egyik tömbház interfonján, mondván, hogy az Electrica szolgáltatótól érkeztek. Egy hölgy válaszolt, aki nyomban kinyitotta a lépcsőház ajtaját. Az illető lakás ajtaja nem volt bezárva, a rendőr a kilinccsel ki is nyitotta. A kopogtatásra egy házaspár meglepődve jelent meg a bejáratnál, a hölgy elmondta, hogy ő napközben, ha otthon tartózkodnak, soha nem zárja kulcsra a lakása bejárati ajtaját.

Nem félnek a betörőktől

A rendőrség betörőnek öltözött munkatársa imitálta, mintha be szeretne hatolni egy magánház viszonylag alacsonyan elhelyezett nyitott ablakán. Amint kissé megbillentette az ablakot és a függönyt próbálta elhúzni, rögtön ott termett a fiatal háziasszony, aki mosolyogva mondta el, hogy ő nem fél a tolvajoktól, hiszen bízik a férjében. A fiatal férfi magabiztosan közölte, hogy jól bezárják a házat, amikor nincsenek otthon, ha pedig otthon törnének rájuk, akkor biztosan minden erejével megpróbálna védekezni, majd hívná a rendőrséget. Nem olyan rossz a helyzet nálunk, mint ahogy azt sokan gondolják, hangsúlyozta. Odébb betörőnek öltözött delikvensünk könnyedén kinyitotta egy magánház alacsony kapuját, felhúzva a hátsó reteszt, majd besétált a ház udvarára, ahol egy felnőtt kutya barátságosan fogadta az idegent, a farkát csóválva. A kopogtatásra, hangos szólításokra sem jelentkezett senki, a szomszédasszony viszont gyorsan a helyszínre sietett mondván, hogy a házban egy beteg idős hölgy lakik, akinek ő viseli gondját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!