ERDON Helyi hírek

2011.07.12. 16:14

Beiratkozás a Bolyaira

Július 11–19. között lehet beiratkozni a Babes–Bolyai Tudományegyetemen meghirdetett helyekre.

Július 11–19. között lehet beiratkozni a Babes–Bolyai Tudományegyetemen meghirdetett helyekre.

 

 

A Babes–Bolyai Tudományegyetem Szatmárnémetibe kihelyezett tagozata, ebben az évben is regionális beiratkozási központ — jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Végh Balázs Béla adjunktus. Beiratkozni július 11–19. között, naponta 9–14 óra között lehet az egyetemen működő két titkárságon (tanítóképző és közigazgatási), amelyeken Szatmár, Szilágy és Máramaros megyei tanulók jelentkezését várják. Román nyelven 117, magyar nyelven 76, német nyelven 18 és angol nyelven 8 hely van meghirdetve. Itt kifüggesztik a beiratkozottak listáját, visszaigazolni Kolozsvárra kell menni. A beiratkozáshoz szükséges: az érettségi diploma vagy egy azt igazoló bizonyítvány, a középiskolai eredmények négyéves átlaga és a beiratkozási–díj. Mivel minden szaknak megvan a maga beiratkozási szabálya, beiratkozás előtt nem árt érdeklődni személyesen vagy az egyetem honlapján.

 

Felvételi ősszel is

 

A Pszichológia és Neveléstudományi Karon 11 állami és 39 fizetett hely van meghirdetve mondta Végh Balázs Béla, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának Szatmárnémeti Kihelyezett Tagozatának vezetője. Az idei érettségi vizsga sikertelensége miatt nem biztos, hogy a nyári felvételin betelnek a helyek, így az egyetem ősszel is felvételit hirdet. Ekkorra többnyire tandíjköteles helyek maradnak szabadon. A szaktárca megtiltotta ugyan, hogy az egyetem növelje a fizetéses helyek számát, de lehetőség van arra, hogy a nyári felvételin be nem töltött helyeket ősszel újraosszák. Az egyetemmel kapcsolatos bővebb felvilágosítás a titkárságon vagy az egyetem honlapján (www.ubbcluj.ro) kapható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!