ERDON Helyi hírek

2011.06.10. 16:33

Ünnep a tasnádi iskolában

<p>Több héten át húzódó programmal ünnepelte meg az iskola napjait a Tasnádi Ipari Iskolaközpont.</p>

A rendezvénysorozat május 19–én kezdődött, amikor a tasnádi és környékbeli —érszakácsi, csaholyi, illetve tasnádszántói — VIII. osztályos diákok látogattak az intézménybe. Másnap a sporté volt a főszerep. A szervezők egy iskolán belüli labdarúgó–bajnokságot, valamint egy kézilabda mérkőzést szerveztek. Utóbbin a középiskolás és az általános iskolás lányok mérkőzhettek meg. Május 21–én tudományos szimpózium zajlott. Ennek keretén belül bemutatásra kerültek azok a matematikai szakdolgozatok, amellyel négy tasnádi diák részt vett a nagyszalontai diákkonferencián. Bíró Arnold és Dandei Szabolcs első, míg Ruff Tímea és Szabó Gergő harmadik díjban részesültek.

Az ünnepség kedden, június 7–én egy ügyességi és kreativitási versennyel zárult, amelyet Sebestyén Andrea, Dőringer Henrietta, Pop Brigitta, Rés Sarolta tizenegyedikes diákok szerveztek. A vetélkedőre összesen hét csapat (Umpalumpák, Bon–Bon, Bones, WOW, Men in Black, Gránátok, Kék Sólymok) jelentkezett, közülük a XI. B „Umpalumpák” nevű csapata győzött a Bon–Bon (XII. E) és a Bones (IX. B) csoportok előtt. A csapatokat Ozsváth Hajnalka tanárnő és Paulik Paula diák zsűrizte. A rendezvényeket a tasnádi önkormányzat támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!