ERDON Helyi hírek

2011.06.14. 15:14

Új székhelyén az Egészségügyi–Szociális Központ

<p>Bihar megye - Nemrégiben beköltözött új központjába az érmihályfalvi Egészségügy–Szociális Központ. Karsai Attila igazgató elmondta: az eddigi 20 helyett már 30 ágy van a betegeknek, de a végő ágyszám 36 lesz.</p>

 

Mint arról többször beszámoltunk, az érmihályfalvi Egészségügyi–Szociális Központ az épület visszaszolgáltatása miatt kellett elhagyja korábbi székhelyét. Június első napjaiban foglalták el új épületüket, az egykori Állami Gazdaság (Gostat) irodaépületéből kialakított központot. A bútorzat és az egyéb holmik két–három napos pakolása után kerülhetett sor a betegek költöztetésére, akik nagyon jól érzik magukat a modern körülmények között. A korábbi helyiségeket kulcsra zárták, és visszaadják az önkormányzat fennhatósága alá, hiszen attól kapták használatba, tudtuk meg Karsai Attila igazgatótól, aki azt is hozzátette, hogy az eddigi 20 ágy helyett már 30 áll a betegek rendelkezésére. A helyeket a várólista átvizsgálása után fogják betölteni. Az ágyszám az egyelőre befejezetlen manzárd elkészülte után 36–ra fog gyarapodni.

Egészségügyi–Szociális Központ: további tervek

Szebb és jobb körülmények, higiéniai feltételek között működik a Egészségügyi–Szociális Központ, ami annak is köszönhető, hogy a korábbi, per alatt volt épületben nem lehetett költeni a felújításra, magyarázta az igazgató. A tetőtéri munkálatokra még 250 ezer lej szükségeltetik (ott két betegszoba, archívum, iroda, mosdó, klubszoba lesz), mellette rendbeteszik a kertet, az udvart – utóbbiakat szponzorok támogatásával. A következőkben az orvosi felszereltség javítását is tervbe vették. A betegek számának növekedése mellett a személyzet létszáma változatlan maradt – 20 fő. Az orvos és az egészségügyi aszisztensek fizetését, illetve a gyógyszereket a szakminisztérium, a többiek fizetését és a közköltségeket az önkormányzat fizeti. Bevételi forrást jelent a betegek hozzájárulása, a helyiek 400, a más településről érkezettek 800 lejt fizetnek havonta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!