ERDON Helyi hírek

2011.06.10. 16:30

Tíz év és a százmilliomodik tömlő

<p>Tíz éves fennállását ünnepelte tegnap Nagykárolyban a Contitech Fluid Automotive Romania Kft. A z üzem 1200 helyi, illetve környékbeli lakos számára biztosít munkahelyet.</p>

A Contitech Fluid Automotive Romania Kft. tíz éve létezik Nagykárolyban. A gyár fő tevékenységét hűtő– és melegítőtömlők, levegőellátó tömlők, illetve szívó– és szellőztetőtömlők gyártása képezi, melyet a cég hamburgi központja által fejleszt és értékesít.

Kettős jubileum

Tegnap kettős évfordulót is ünnepelhetett a nagykárolyi Contitech vállalat, ugyanis amellett, hogy tíz éve tevékenykedik a kisvárosban, éppen a napokban gyártotta a 100 milliomodik tömlőt. Az ünnepi esemény sajtótájékoztatóval kezdődött, amelyen a nagykárolyi gyár vezetősége, Andreas Witkowski és Rafael Mansurov vezérigazgatók, valamint a cég temesvári kirendeltségének igazgatója is részt vett.

Delia Viland kommunikációs felelős ismertette a cég eddigi tevékenységeit, miszerint az eltelt tíz év alatt számos fejlesztést, bővítéseket sikerült eszközölni. Öt évvel ezelőtt két gyártóteremmel bővítették a gyárat, így azóta 9000 négyzetméternyi területen fekszik. Beszédében kiemelte, hogy 2001–ben 80 munkással dolgoztak, viszont jelenleg 1200 helyi, illetve környékbeli lakos számára biztosít munkahelyet a gyár, melynek környezetvédelem terén elért eredményei beszédes bizonyítékai a cég fenntartható fejlesztésre irányuló törekvéseinek, ezt az elvet követi a vállalat menedzselése.

Mindezek mellett a gyár vezetősége közéleti szerepet is vállal, ugyanis amellett, hogy több kulturális és sportrendezvényt is támogatnak, anyagi segítséget nyújtanak a Könnycsepp Egyesület és a piarista nővérek által működtetett napközi számára is.

A sajtótájékoztatót követően a Kft. vezetősége körülvezette a meghívottakat a gyárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!