ERDON Helyi hírek

2011.06.15. 18:24

Tartalmas vakáció televízió nélkül

<p>A Hans Lindner Alapítvány tematikus nyári elfoglaltságokat szervez általános és középiskolás diákok számára a nyári vakáció idejére, hogy a szünidő tartalmasan, hasznosan teljen.</p>

 

A gyerekeknek rövid, a szülőknek azonban sokszor hosszú a nyári szünidő, mert nincs idejük tartalmas vakációs programokat szervezni gyerekeiknek. A Hans Lindner Alapítvány tematikus nyári foglalkozásokat szervez általános és középiskolás diákok számára külön–külön csoportokat alkotva. Ennek célja egyrészt a kikapcsolódás, másrészt fontosnak tartják, hogy a gyerekek játékosan szerezzenek érdekes és alkalmazható tudást. Júliusban az V-VIII. osztályos diákok számára idegen nyelvet (német és angol) oktatnak játékos formában, de lesznek kézműves, sport– és kulturális tevékenységek is, melynek helyszíne az alapítvány Dsida Jenő utca 8. szám alatti ingatlana. A 9–14 óra között zajló programok során középpontba kerül a kreativitás, a játék, a sport és a természet. Kis létszámú csoportokban, családias, baráti hangulatban tölthetik a vakációt a gyerekek, melyben segítségükre lesznek pedagógusok, népi iparművészek és edzők. A gyerekek számára étkezést is biztosít az alapítvány, a szülőktől elvárt hozzájárulás 30 lej/hét/fő. A IX-XI. osztályos diákok számára szintén délelőttönként a Hans Lindner Oktatóközpontban (George Boitor tér 11. szám) szerveznek újszerű tevékenységeket. Őket a fotózás és filmkészítés technikáiban oktatják, és frissen szerzett tudásukkal felfedezhetik Szatmárnémeti építészeti értékeit, illetve városfejlesztési ötleteken is dolgozhatnak. A két hétig tartó programokhoz való hozzájárulás 50 lej. A változatos programok július 4–től 31–ig tartanak. Jelentkezni június 24–ig lehet a Hans Lindner Alapítvány székhelyén, Ceahlăului utca 38. szám alatt vagy az office@fundatiahanslindner.ro e–mail címen. Érdeklődni naponta 8–16 óra között a 0261–715136 vagy a 0361–404470–es telefonszámokon lehet. A helyek száma korlátozott (csoportonként maximum 20 diák), ezért arra kérik az érdeklődőket, hogy jelentkezési szándékukat még időben közöljék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!