ERDON Helyi hírek

2011.06.26. 18:04

Merlás Tibor ezüstmisés

<p>Kicsinek bizonyult tegnap délelőtt a szatmárnémeti Szentlélek római katolikus templom, ahol a helyi plébános, Ft. Merlás Tibor hívei és paptársai körében ünnepelte pappá szentelésének 25 évfordulóját.</p>

A tiszteletbeli főesperesi címmel felruházott lelkész ezüstmiséjén több mint kéttucat pap celebrált az ünnepelttel. A kaplonyi születésű dr. Tempfli Imre, a stuttgarti magyar közösség lelkésze prédikációjában első sorban az ezüstmisés Ft. Merlás Tibort méltatta, majd beszélt a papi hivatás fontosságáról, szépségéről és nehézségeiről. A közösség és a meghívott vendégek köszöntésével ért véget a szentmise, majd a templom hátsó udvarán zajló szeretetvendégségen mindenki külön is gratulálhatott a plébánosnak, aki 12 és fél éve szolgálja a Szentlélek plébánia közösségét.

 

Az 51 éves, sárközújlaki Ft. Merlás Tibor 1986-ban Kaplonyban, egy évvel később a szatmárnémeti Székesegyházban, 1989-ben a nagykárolyi Szentlélek plébánián, a következő két évben pedig Szatmárnémetiben a Szent Család plébánián, majd a Székesegyházban szolgált segédlelkészként, 1992-től püspöki titkár és idjúsági lelkész, 1994-től pedig hittan tanár a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban. 1999-től a szatmárnémeti Szentlélek templom plébánosa, 2000 május 1-től pedig tiszteletbeli főesperesi címmel lett felruházva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!