ERDON Helyi hírek

2011.06.22. 16:22

Júliusban átadják a börvelyi hidat

<p>A kivitelező az utolsó simításokat végzi, csupán a védőkorlátok kihelyezése, az aszfaltozás és a járdák elkészítése maradt hátra.</p>

Már hosszú ideje tartanak a régi börvelyi híd felújítási munkálatai. Az eltelt idő során ugyanis számos negatív tényező akadályozta a rendbetételt. Tavaly decemberben – amikor már úgy nézett ki, hogy az átadásra is sor kerülhet –, kiderült, hogy a létesítmény egyik tartógerendája megrepedt. Így értelemszerűen elmaradt az átadás, mivel a kivitelező tíz éves garanciát vállalt. Idén tehát az időközben fellépő problémák orvoslásával voltak elfoglalva a munkások.

Utolsó simítások

híd szerkezetét érintő gondok kiküszöbölését követően csupán a védőkorlátok kihelyezése (mindkét oldalon 30-30 méter hosszúságban), a híd útfelületének leaszfaltozása, valamint a járdák, és az azokat elkerítő betonoszlopok létesítése maradt hátra. Az említett munka Kiss Zoltán alpolgármester szerint július közepéig befejeződhet, így a hónap második felében át is adhatják a létesítményt, melynek felújítása 2,3 millió lejbe került. „Rendkívül jelentős megvalósításnak tartom a hídfelújítást, mivel 1995 óta egyetlen községvezető sem mert belefogni ebbe” – vélekedett a község második embere, aki ezúton is szeretné megköszönni a lakosok türelmét. Kiss Zoltán arról is tájékoztatta lapunkat, hogy azt a keresztet is visszahelyezik a hídról levezető útszakasz mellé, amelyik annak az öt lánynak állít emléket, akik még a 90-es évek derekán hunytak el, miután egy személygépkocsival belehajtottak a Kraszna folyóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!