ERDON Helyi hírek

2011.06.07. 11:05

Gyereknapi verseny

<p>A ContiTech Fluid România Kft „Mit lehet készíteni a pillepalack kupakokból?” címmel egy versenyt rendezett gyerekek és fiatalok számára június 4–én, a Környezetvédelmi Világnap alkalmából.</p>

A rendezvény célja felhívni a gyár alkalmazottainak, a gyerekeknek és a fiataloknak a figyelmét környezetvédelem, valamint a hulladékok újrahasznosításának fontosságára — fogalmazott Andreas Witkowski, a gyár egyik igazgatója, aki elárulta, hogy a kupakokat újrahasznosítják, az ebből származó hasznot pedig egy egyesület számára fogják felajánlani, amelyik súlyos betegségekkel szenvedő gyerekeken segít.

A résztvevő gyerekek és fiatalok az eseményen 5–10 fős csoportokban versenyeztek, és összesen 35 ezer kupakot gyűjtöttek — számolt be lapunknak Rafael Mansurov, a vállalat másik igazgatója. A versenyt végül a Börvelyi Általános Iskola nyerte meg, a második helyen a gyár alkalmazottainak gyerekeiből álló csoport, a harmadikon pedig a szatmárnémeti Aurel Pop Zene– és Képzőművészeti Líceum végzett. A nyertes csapat egyhetes homoródi jutalomkirándulásban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!