ERDON Helyi hírek

2011.06.22. 16:17

Egyetemi beiratkozás

<p>Júliusban kezdődik a beiratkozás a felsőfokú intézményekbe. Az érettségi átlaga és a négy év médiája alapján veszik fel a hallgatókat.</p>

Az végzős diákok számára jövő héten kezdődnek az érettségi vizsga írásbeli próbái, az eredmények hirdetése után meg is kezdődik a beiratkozás a felsőoktatási intézményekben. A Szatmárnémetiben működő egyetemek közül a Babeş–Bolyai Tudományegyetem szatmárnémeti kihelyezett tagozatán óvónő és tanítóképző, valamint közigazgatási szak működik. A Pszichológia és Neveléstudományok kar keretében működő óvónő és tanítóképző szakra július 11. és 19. között lehet beiratkozni — a 2011/2012–es tanévben is nappali, távoktatás és kiegészítő képzésre lehet jelentkezni.

Emellett ősszel mesteri szakra lehet beiratkozni. Az érdeklődők a hatékony tanulási és kommunikációs stratégiák témáról tanulhatnak többet.

A közigazgatásra július 13. és 21. között lehet beiratkozni, nappali tagozaton és távoktatáson egyaránt indult képzés. Az eredményeket július 23–án függesztik ki, óvásokat 24–én lehet benyújtani. Július 25. és 29. között kell a helyeket visszaigazolni, 31–én pedig a végleges eredményeket teszik közzé.

A diákok jegyátlagaik alapján nyernek felvételt az egyetemre, a felvételi jegy 50 százalékát az érettségi átlag, 50 százalékát pedig a középiskolai tanulmányok jegyátlaga adja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!