ERDON Helyi hírek

2011.05.04. 14:10

Zenebona a Csillagocska óvodában

<p>Nagyvárad - Szerdán vendégek érkeztek a nagyváradi Csillagocska Zeneóvodába a biharszentjánosi Szivárvány Óvodából. A gyermekek számára hangszerbemutatót és táncházat szerveztek a vendéglátók.</p>

A nagyváradi Csillagocska Zeneóvoda és a biharszentjánosi Szivárvány Óvoda több éves együttműködése keretében évente legalább kétszer szerveznek közös programokat a megyeszékhelyen, illetve a határmenti településen. Ezek alkalmával a gyerekeknek lehetőségük nyílik kimozdulni a megszokott környezetükből és új élményekkel gazdagodni. Ma a hét éve tartó hagyomány folytatásaként érkeztek a biharszentjánosiak újra Nagyváradra. Összesen 31 gyermek jött el, akiket Mózes Ilona, Pék Enikő, és Vad Katalin pedagógusok valamint az egyik szülő, Csoma Judit kísért el. A házigazdák – Kecskés Edit, Szabó Anna, Szabó Mónika, Tolnai Kinga és Benedek Árpád pedagógusok - mindig új programmal rukkolnak elő a látogatók számára.

Táncház

A program reggel kilenckor kezdődött, amikor is a gyerekek a Megy a gőzös Kanizsára kezdetű gyermekdalt énekelve járták körbe a vendéglátó óvoda termeit. Még a várad-réti templomba is betértek, ahol egy imádságot is elmondtak közösen. Ezt követően Benedek Árpád zenepedagógus, az egyik szülővel, Székely Andrással közösen hangszerbemutatót tartott a gyermekek számára. Több hangszer hangját is megszólaltatták a népi zenészekkel közösen. A gyerekek megtanultak különbséget tenni többek között a trombita, harsona, gitár, mandolin, ütőgardon, nagybőgő, hegedű, zongora hangja között. Olyan dalokat választottak ki, melyeket minden gyermek jól ismert, mint például a Pál, Kata Péter, jó reggelt, vagy a Tekeredik a kígyó. A szülők felajánlásának köszönhetően bőséges uzsonna is került az asztalra. Végül a találkozó befejezéseként táncházat szerveztek, ahol egyebek mellett párválasztó körjátékokat tanultak a gyerekek. Június elsején egyébként a csillagocskák látogatnak majd el Biharszentjánosra, ahol az udvaron ügyességi játékokra is sor kerül majd.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!