ERDON Helyi hírek

2011.05.08. 12:06

Öregdiák találkozó az Adyban

<p>Nagyvárad - Az egykori Ady-s diákokat várta a nagyváradi tanintézmény szombaton délelőtt.</p>

A vendégeket, jobbára az idő korosztály képviselőit Tóth Márta igazgatónő és Fleisz Judit aligazgatónő  várták. Az idén kevesebben jelentek meg, mint a korábbi években, ennek két fő oka az, hogy az öregdiák-találkozók megszokott időpontján, május utolsó szombatján a tizenkettedikes diákok ballagnak, illetve az, ogy több, az ötven, illetve a hatvan éves érettségi évfordulójukat ünneplő volt diákok más időpontokban szervezik meg összejövetelüket.

Az iskola tanárijában lezajlott találkozó  az intézményvezető köszöntőjével kezdődött, aki számos fontos kérdést érintett beszédében. Elmondta, hogy az iskola 1993 óta minden évben megszervezi az öregdiák találkozót, ötévente pedig világtalálkozót szervez, amelyen a világ minden részéről érkeznek az iskola volt diákjai. „Jövőre az iskola 240 éves lesz, és erre az alkalomra szeretnénk egy emlékkönyvet kiadni, és szeretnék, ha minden itt végzett diák neve bekerülne” - fejtette ki Tóth Márta.

Ezr követően az igazgatónő beszámolt arról, hogy az Orsolya rend átszervezése nyomán elképzelhető, hogy áthelyezik Váradról a most még itt élő Orsolya rendi nővéreket, ami azt jelenti, hogy ha nem lesznek itt apácák, akkor rendház sem lesz, de Tóth Márta kijelentette, hogy ebben az esetben is lesz patrónusa az Ady Endre Liceumnak helyet adó ingatlannak.

Végezetül a mai oktatásról adott rövid helyzetelemzést az igazgatónő, kifejtve, hogy ma már az iskolának nincs akkora tekintélye, mint volt régebben, mégis mindenki elvárja, hogy a család és a társadalom problémáit az iskola oldja meg. A problémákat azonban csak a szülőkkel közösen, és a társadalom támogatásával lehet megoldani, vélekedett az igazgatónő, aki kifejtette, hogy hiába tesz meg a tanitézmény minden erőfeszítést annak érdekében, hogy a gyerekeknek helyes útmutatást adjon, ha például Nagyvárad vezetősége engedékenynek mutatkozik a fűboltok tekintetében.  Az igazgatónő beszédét követően a visszaemlékezések következtek: az egykori diákok közül volt aki verseket szavalat, volt, aki az egykori, és a mostani tanárokat hasonlította össze, illetve voltak, akik régi tanáraikat, emlékeiket idézték fel

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!