ERDON Helyi hírek

2011.05.13. 06:47

Otthon Macondóban

<p>Nagykároly - Május 16-án a közönség számára is bemutatkozik a nagykárolyi alternatív színházi kezdeményezés, az előadásról Sarvadi Pault, az ötletgazdát kérdeztük.</p>

A Macondo Udvar- és Szobaszínház a nagykárolyi Sarvadi Paul egyéni kezdeményezése, a régió első magánszínháza. Egy önerőből megvalósítani kívánt alternatív színház a világ bármely táján óriási kihívás, Nagykárolyban halálraítélt szélmalomharcnak tűnhet, de talán mégsem az. Május 16-án, hétfőn este nyolc órakor mindenesetre megtörténik a játéktér „felszentelése”, a legelső premier Macondóban. Az „Otthon” című előadás teljes egészében az ötletgazda munkája, a rendezői, díszlet- és jelmeztervezői, valamint a színészi feladatokat is Sarvadi Paul látja el.

Az „Otthon” egy szomorú mese, vidám végkifejlettel. Egy előadás, amely nem kínál semmiféle megoldást, de feltesz néhány alapvető kérdést a létezésre vonatkozóan. Egy előadás, amely rákérdez az idővel való kapcsolatunkra és a művésztere mint áltatásra. A dolgok körbe-körbe forognak az emberek életében, sokszor mindenféle értelem nélkül. Lehet, hogy színes, lehet, hogy érdekes, de mindig ugyanaz a semmi, mesél az előadásról annak létrehozója. Sarvadi Paul nem konvencionális színházat szeretne létrehozni, nem könnyed szórakoztatással keresné a közönség kegyeit. Az „Otthon” talán leginkább Brecht koncepciójával mutat rokonságot, csak a politikum helyett egzisztencialista töltettel. Maga a helyszín is érdekes színházi élmény lesz, ígéri a színész-rendező, a hagyományos színpadhoz képest meglepő lehet majd a nagyon kis léptékű és részletes (részleteiben is szimbolikus) díszlet.

Az előadások helyszínei tehát: Macondo Udvar- és Szobaszínhzáz, Nagykároly, Rákóczy Ferenc utca 9., május 16. és 19. között minden nap 20 órától. A helyek száma korlátozott, ezért javallott előre lefoglalni a következő telefonszámon: 0748 97 43 42.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!