ERDON Helyi hírek

2011.05.03. 16:31

Kezdődnek a kulturális napok

<p>Szatmárnémeti - Május 17. és december 31. között kerül megrendezésre a már hagyományosnak számító Szatmárnémeti Kulturális Napok programsorozat, melyet ezúttal is a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal támogat.</p>

Május 17–én 19 órai kezdettel a Dinu Lipatti Filharmóniában egy akusztikus gitár koncerttel veszi kezdetét az év végéig tartó Szatmárnémeti Kulturális Napok programsorozat, melyet ezúttal is a Szatmárnémeti Helyi Tanács finanszíroz — mondta el keddi sajtótájékoztatóján Gheorghe Molnar, a szatmárnémeti G. M. Zamfirescu Művelődési Központ igazgatója. A kulturális napok programsorozat rendezvényei közül lesznek olyanok, amelyeket a művelődési központ szervez, míg másoknál társszervezőként vesz részt az intézmény. A programsorozat keretében rendezik meg a városnapot is, mely keretében ezúttal többek között Celia, a Voltaj és a magyarországi Kozmix lép majd fel.

Gheorghe Molnar elmondta, a művelődési központ a városnap szervezésére 150 000, a dzsesszfesztivál szervezésére szintén 150 00, a rockfesztivál szervezésére pedig 100 000 lejt kapott.

Molnar hozzátette, a művelődési központ által szervezett rendezvények keretében több mint száz művész vagy együttes szórakoztatja majd a szatmári közönséget — a hazaiak mellett külföldi előadókat is meghívnak. „Igyekszünk minél nagyobb és nevesebb együtteseket meghívni városunkba, persze a meglévő szűkös anyagi keretekhez igazodva” — tette hozzá Molnar.

Változatos programok

A kulturális napok keretében számos program közül választhat a nagyérdemű. A koncertek mellett színházi előadások várják a szatmáriakat, május 19. és 29. között ugyanis immár ötödik alkalommal rendezik meg a Sorompók nélkül Multikulturális Nemzetközi Színházi Fesztivált. Szeptember 29. és október 20. között tartják meg XXXIV. Szatmári Zenei Napok rendezvénysorozatot, ennek főszervezője a Dinu Lipatti Filharmónia. Emellett a hagyományos Gyermeknapot június 1–jén a Kossuth–kertben tartják meg, június 4–5–én pedig ugyanitt Családi hétvégét szervez a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és az Ady Endre Társasággal közösen. Az idei évben augusztus 26. és 28. között kerül megrendezésre a Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat — főszervezője az Identitas Alapítvány.

Idén sem maradnak el a szabadtéri koncertek, valamint a már hagyományosnak számító fesztiválok sem. Július 2. és augusztus 27. között az idei évben is minden szombaton a város régi központjában fúvószenekarok szórakoztatják a nagyérdeműt — a SzatmárnémetiHelyi Tanács és a Szatmár Megyei Tanács közös szervezésében. A Samfest Jazz fesztivált június 13. és 15. között a Dinu Lipatti Filharmóniában, a Samfest Rock fesztivált pedig július 8–9–én az Aeroclub területén tartják meg — utóbbi két fesztivál szervezője a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!