ERDON Helyi hírek

2011.04.05. 14:20

Toronylátogatási szabályok

<p>Nagyvárad - Hétfőn mintegy ötven személy mászott fel a Városháza tornyába, mára pedig mintegy negyvenen íratkoztak fel, téjékoztat közleményben a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal.</p>

Amint azt portálunkon már olvashatták, két hónapon keresztül ingyenesen lehet megtekinteni a várost 45 méter magasból, június elsejétől viszont személyenként öt lejt kell majd fizetni, tízfős, vagy annál nagyobb csoportok esetén pedig személyenként 3 lejt.

A toronyba előjegyzés alapján lehet feljutni, szakértői felügyelettel (jelenleg a felügyeletet a polgármesteri hivatal munkatársai biztosítják, s az elkövetkezendőkben egy erre szakosodott személy veszi majd át ezt a szerepet).

Előjgyzéssel

A program nyári időszámításkor péntektől vasárnapig 9.30-tól 19.30-ig tart, azaz az utosló csoport 19 órakor juthat be. Előzetes bejelentés alapján hét közben is látogatható a torony.

A látogatásokat hétfőtől péntekig 7.30-tól 15.30-ig lehet bejelenteni a 0259.437.000 telefonszámon (147, valamint 148 sz. mellék), a 040.259.408.822 faxszámon, illetve e-mailen legalább egy nappal előtte a primarie@oradea.ro címen. Előjegyzés nélkül is látogatható a torony, ha az érintettek a helyszínen társulnak valamelyik bejelentett csoporthoz. Törvényes ünnepekkor a torony is zárva lesz. A fényképezés és filmezés ingyenes,viszont a hivatásos filmezéseket, fényképezéseket írásban vagy e-mailen legalább egy héttel korábban be kell jelenteni. Privát eseményeket (esküvők, keresztelők) nem lehet ott fényképezni, illetve filmezni. A torony legmagasabb pontján egy messzelátót helyeztek el, amely ötven banisokkal működik.

Néhány szabály: a bejáratnál fel kell mutatni a jegyet; enni- és innivaló nem vihető fel; tilos elmaradni a csoporttól a látogatás ideje alatt; tilos bármit ledobni a toronyból, továbbá tilos kihajolni a korláton; tériszonyban szenvedők számára nem ajánlott a torony látogatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!