ERDON Helyi hírek

2011.02.25. 13:07

Hivatalosan átadták a szociális központot

<p>Bihar megye - Péntek délben került sor Érmihályfalván az Egészségügyi–Szociális Központ új székhelyének hivatalos átadására. Az intézmény várhatóan a jövő hónapban költözik át jelenlegi épületéből az újba.</p>

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy bár nincs teljesen befejezve, az egykori Stubenberg kúria, mely korábban az Állami Gazdaság (Gostat) irodaháza volt, már alkalmas az Egészségügyi–Szociális Központ  befogadására. Kecskés Andrea, az intézmény megbízott vezetője akkor elmondta, csupán a fűtéshez szükséges kazán hiánya gátolta a költözést. Időközben ez is megoldódott, a kazán már két hete a helyén van. Ennek megfelelően kellemes meleg fogadta azokat, akik részt vettek az eseményen, melyen a kivitelező az intézmény működtetőjének  adta át az épületet hivatalosan.

Hasznosított épület

A bejáratánál Kecskés Andrea elevenítette fel, hogy bizonyos hibák miatt késéssel, 2008–ban  kezdődött meg az épület rendbetétele, mely nem fejeződött be egészen, de miniszteri szintű ígéret van a további támogatásra. Nagy szükség van az épületre, hiszen a jelenlegi székhelyet visszakapta egykori tulajdonosa. Az ápoltak már nagy örömmel és izgalommal várják a költözést, tette hozzá az intézményvezető. Kovács Zoltán  polgármester örömét fejezte ki, hogy a város épített örökségének számító ingatlant sikerült felújítani, és hasznosítani. Ugyanakkor köszönetét fejezte ki azoknak, akik ebben segítséget nyújtottak, például Derzsi Ákosnak  (távollétében), aki előbb államtitkárként, majd képviselőként állt az ügy mellé.

Költözés márciusban

A Munkaügyi Minisztérium képviseletében Simona Vesa, a Szociális Szolgáltatások Megyei Ügynökségének igazgatója gratulált az európai szintű intézményhez, kérve, hogy a helyiek további szociális projekteket is készítsenek. Az avatószalagot Simona Vesa és Kovács Zoltán vágta el, majd a résztvevők bejárhatták a helyiségeket. Közben a kivitelező és a tervező képviselői még jegyzőkönyvezték, milyen utólagos apróbb módosításokra lesz szükség a máris használatba vehető épületrészben. Kecskés Andreától megtudtuk: március közepére tervezik a beköltözést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!