ERDON Helyi hírek

2011.01.03. 13:05

Tánccal búcsúztatta az óévet a székelyhídi TDC

<p>Bihar megye - Stílusosan tánccal és fellépésekkel búcsúztatták az elmúlt esztendőt a székelyhídi Tini Dance Center (TDC) tánccsoportjai: Debrecenben vendégszerepeltek, de a hazai közönségüket is megörvendeztették.</p>

A székelyhídi TDC  december végén már ötödik alkalommal kapott meghívást arra a debreceni ünnepi rendezvényre, melyet a Hajdú–Hihar megyei nevelőszülőknél élő gyermekek javára tartanak. A jótékonysági koncert és gála helyszíne volt már az Aranybika Szálló is, most a Lovardában  került rá sor. Az „évzáró” fellépést hazai közönség előtt tartották, a szintén ötödik TDC Aranykarácsonyra  várták az érdeklődőket, ezúttal a felújított Múzeumba.

Kis és nagyobb színpadokon

Érdeklődésünkre Oláh Katalin, a TDC vezetője és koreográfusa elmondta: az elmúlt évben ötvennél több fellépésük volt. Jelen voltak a megyénkben rendezett falu– és városnapok többségén Szalárdtól Szalontáig, kis és nagyobb színpadokon, de attól sem rettentek vissza, ha éppen a színpad mellett, a földön kellett táncoljanak, mert koreográfiájuk „nem fért fel” a kicsi falu kicsi színpadára. „Mi boldogok vagyunk, hogy táncolhatunk, és magunkal vihetjük cserébe a közönség mosolyát, szeretetét”, fogalmazott Oláh Katalin. A sok–sok 2010–es  emlék közül kiemelkedik, hogy a sepsiszentgyörgyi Szent György Napokon  bemutatott önálló show–műsorukon túl – előzetes egyeztetést követően – a világhírű Bad Boys Blue  együttes táncosaiként is szórakoztatták a székelyfüldi város tízezres közönségét. Ugyanakkor megfordultak a Balaton partján, vagy éppen a Tisza tónál  is.

2011–re készülve

Mintegy „karácsonyi ajándékként” pedig az RMDSZ–szervezte Ki mit tud?–on gyerekcsoportjuk, a Kölyök Dance  2. helyezést ért el, a B612 pedig „megvédte” 1. helyét a klasszikus tánc kategóriában. A karácsonyi fellépések után pedig, még szilveszter előtt, még egyszer összejöttek a tánccsoport tagjai, hogy eldöntsék: milyen új koreográfiákkal is készüljenek a 2011–es évadra. A TDC Táncstúdió  valamennyi tagja ezúton is köszöni a gyerekek és fiatalok szüleinek  a sok segítséget és lelkesedést, barátaiknak  az önzetlen szeretetet és támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!