ERDON Helyi hírek

2011.01.29. 13:58

Orvosi bravúr Avasfelsőfaluban - elemlámpa fényénél fejezték be a műtétet

<p>Szatmár megye - Avasfelsőfaluban pénteken délután bebizonyították azt, hogy egy műtét során ugyanolyan fontos a hozzáértés mint a technikai felszereltség.</p>

Egy veseműtét kellős közepén szűnt meg az áramszolgáltatás az Avasfelsőfalui Városi Kórházban, ahol éppen Omer Hadi urológus operált. „Negyvenöt percre szünetelt az áramszolgáltatás. Nem volt más választásom, el kellett küldenem egy ápolót, hogy vegyen egy elemlámpát, hogy folytatni tudjuk a műtétet” - nyilatkozta Omer Hadi az esettel kapcsolatban. A műtét során az egyik asszisztens tartotta a lámpát, amíg az aneszteziológus kézzel lélegeztette a beteget. Az áramellátás megszakadása esetén azonnal be kellene induljon a tartalék generátor, éppen azért, hogy az ilyen esetek elkerülhetőek lehessenek. Ám ez most nem történt meg, mert a generátor a hideg időjárásban lefagyott. Emiatt azonnal belső vizsgálatot indítottak a kórházban annak kiderítése végett, hogy kinek a hibájából fordulhatott ez elő. A beteg – hála az egészségügyi személyzet gyors reagálásának – szerencsésen túlélte a műtétet. Omer Hadi annyit azért még hozzá tett, hogy nem egyszerű dolog elemlámpa fényénél műteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!