ERDON Helyi hírek

2011.01.17. 12:25

Móka–gyógyír szimulálás orvoslására

<p>Bihar megye - Idén is telt ház előtt ismételte meg az érmihályfalvi Móka színjátszó csoport szilveszterkor bemutatott, Csak szimulálunk című kabaréját. Saját jeleneteik mellett klasszikus bohózatokat is bemutattak.</p>

Fáj a fejem, nem tudom, hogy mi a bajom, szimulálok azt hiszem...” – a Padödö együttes Fáj a fejem című, átköltött szövegű dalával kezdődött a mókázás, mely meg is adta az alaphangot az egészségügyi állapotok köré épülő kabaréhoz. Szabó János, a csoport alapító/rendezője volt a konferanszié, aki rögtön az elején leszögezte: csak szépet és jót fogunk hallani, mert ezt ígérte meg azoknak, akik megígértették vele... Ennek jegyében került sor az évente „visszatérő” falugyűlésre, melyen valóban meglepő optimizmussal álltak falujuk dolgaihoz a résztvevők, de kiderült, ők egy... elmegyógyintézet  lakói. A téma vonalán haladva Veres László Zsolt  igen szuggesztíven adta elő Koós János Nem vagyok teljesen őrült című dalát, majd dr.Krónikus Köhintő Aladár „egészségügyi államtitkár” adott olyan válaszokat a betegeket érdeklő kérdésekre, melyek a valódi politikusok „kórlapjain”  is gyakran olvashatóak...

Betegek a váróteremben

Megtudtuk, milyen gondjaik vannak a plasztikai sebészeknek, énekelt Boros József  és Kulcsár Ágnes, az első klasszikus jelent pedig Rejtő Jenő  Nincsenek gyermekek című bohózata volt. Szünet után került sor az alulírott szerinti legsikerültebb jelenetre, melyben egy váróteremben találtuk magunkat. A betegek már egymás látványától is betegebbek lettek, a köhögési roham mindenkin „végigsepert”, és a doktor úr ténykedése sem orvosolta igazából a jól megformált karakterek állapotát. Mindezt tetézte, hogy az addigi apáca–aszisztensnő  egyszer csak megvállt apáca ruhájától, a Nem vagyok én apáca című dal (és a látvány) hatására el is hittük neki, hogy nem is az, aminek látszott. A Trunkó Barnabás által írt A gyógyszertárban  című jelent főszereplőjének nem csak azért nem volt könnyű dolga, mert az óvszervásálást korántsen diszkrét hölgyek között kellett megoldania, hanem mert a televízió által Bodrogi Gyula, Csala Zsuzsa, Hernádi Judit színművészekhez „kötődnek” a megformált alakok.

Örökzöldek a fináléban

A második Rejtő–bohózat a Békés megegyezés című volt, melyben kicsit talán túlbonyolított volt a ki–kinek–kicsodája és mit akar félreértés–sokszög, de a poénok természetesen nem maradtak el. Énekkel lépett fel Kovács Nikolett  és Gyenge Attila, továbbá a fináléban (melynek egy részét vastaps kérte újra) Kulcsár Ágnes, Boros József és Szabó János. Utóbbi a csapat színfalak mögötti tagjainak  is megköszönte a munkát, mellyel „kikeverték” a mindennapok nyavalyáira egy kis gyógyírt jelentő kabaréjukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!