ERDON Helyi hírek

2011.01.30. 15:44

Aranyeső hullt Várad-Velencén

<p>Nagyvárad - A várad-velencei RMDSZ-körzet és az MM Pódium Kulturális Egyesület szervezésében Liszter Sándor cigánynóta énekes, valamint Rácz Anita és Vincze János, a debreceni színház szólistái léptek fel.</p>

Ragyogó sikert arattak szombat este a Kolozsvári úti római katolikus művelődési házban fellépő Liszter Sándor cigánynóta énekes és "vadrózsái", valamint a debreceni Csokonai Színház főként operettslágereket daloló művészei, Rácz Anita és Vincze János. A Cservák Miklós által vezetett várad-velencei RMDSZ székházában megjelent csaknem másfél száz érdeklődőt Meleg Attila, az MM Pódium Kulturális Egyesület elnöke köszöntötte, aki arra emlékeztette őket: az Egyesült Államokban, Kanadában, illetve számos európai országban nagy népszerűségnek örvendő Liszter Sándor néhány évvel ezelőtt a vársáncban lezajlott koncerten már megörvendeztette az itteni rajongóit, most pedig lemezbemutatót jött tartani.

A cigánynóta énekes ezúttal sem hazudtolta meg önmagát: mindent megtett annak érdekében, hogy feldobja a hangulatot, igaz, ehhez nem sok erőfeszítést kellett tennie, ugyanis lelkes közönsége vevő volt minden mozdulatára, poénjára. A hölgyek örömmel fogadták kézcsókjait, bókjait, és abban is partnerei voltak, hogy rövidebb jelentekkel illusztrálják az elhangzottakat. Villogtak a vakuk, ritmusra csapkodtak össze a tenyerek, miközben ennek a műfajnak olyan megaslágerei csendültek fel, mint például az Aranyeső vagy a Hosszú fekete haj.

Operettslágerek

Az előadás második részében színpadra lépő Rácz Anita és Vincze János, a debreceni Csokonai Színház szólistái főleg operettslágerekkel készültek, olyan jól ismert szerzeményekkel, mint például a Hajmási Péter, Hajmási Pál; Hej cica eszem azt a csöpp kis szád, Te rongyos élet, bolondos élet; vagy Ringó vállú csengeri violám. Mindezeket néhány filmslágerrel (Köszönöm, hogy imádott; Pá, kis aranyom, pá), illetve nótával egészítették ki, szintén nagy sikert aratva a nosztalgiázó hallgatóság körében.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!