ERDON Helyi hírek

2011.01.26. 16:41

Amikor a gyermekek nevelnek

<p>Szatmárnémeti - A szatmárnémeti 6–os számú Óvoda annak ellenére, hogy már első helyezést is elért az idei évben is benevezett az Iskolák egy zöld jövőért nevet viselő országos környezetvédelmi témájú versenyre.</p>

A szatmárnémeti 6–os számú Óvoda az idei évben is részt vesz az immár második alkalommal megrendezésre kerülő Iskolák egy zöld jövőért nevet viselő országos nevelő jellegű környezetvédelmi versenyen. Az elmúlt évben az intézmény országos első helyezést ért el. A verseny kezdésével kapcsolatban tegnap délelőtt a Kossuth–kerti „Zöld házban” tartották meg az ünnepélyes megnyitót, aminek keretében Nuszer Noémi, az óvoda igazgatónője a jelenlévő meghívottak és szülők számára bemutatta a versenyt, annak céljait, valamint az elmúlt évi verseny során szerzett tapasztalatokról és annak hatásairól számolt be.
Az ünnepségen többek között részt vett a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség képviseletében Békéssy Erzsébet és Adriana Culda, valamint Adrian Ştef, a Szatmár megyei tanács alelnöke.
A rendezvényen Nuszer Noémi elmondta, az óvodás gyermekek nevelése a szülőkre és közvetlen környezetükre is hat, mivel a felnőttek is bekapcsolódnak az óvoda tevékenységeibe. Annak ellenére, hogy az elmúlt évben első helyezést értek el nem pihennek, hanem tovább folytatják a munkát a környezettudatos nevelés érdekében. Az igazgatónő hozzátette, számos szülő többek között azért íratja gyermekét az intézménybe, mert ott a kicsik környezettudatos nevelést is kapnak. Az egyik szülő megjegyezte, gyermeke az óvodában tanultakat otthon is használja és még a szüleire is rászól, hogy szelektíven gyűjtsék a hulladékot — amiért a szülők büszkék csemetéikre.
A verseny hivatalos kezdete mellett bemutatásra került az óvoda újsága a Zöld óvoda, mely első példánya most jelent meg. A tervek szerint minden iskolai félévben megjelenik majd egyszer az újság — a következő számot májusban nyomtatják —, melyben az óvónők román és magyar nyelvű írásait olvashatják a szülők — többek között a neveléssel kapcsolatos hasznos tanácsok mellett ötleteket találhatnak „vidám szendvicsek” készítésére, a gyermekekkel való közös szabadidő eltöltéséhez játék ötleteket, valamint kifestőket és gyermekjátékokat is tartalmaz, az óvodai programok leírása mellett.
A bemutatót és a szülőkkel való közös beszélgetést követően az óvodások rövid műsort adnak elő — zenés, énekes produkció —, valamint újrahasznosítható anyagokból készült jelmezeket mutattak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!