ERDON Helyi hírek

2010.12.20. 09:13

Megérkezett a Betlehemi Békeláng

<p>Nagyvárad - Vasárnap délután a 18 órai szentmise keretében a nagyváradi Bazilikában is átadták a Betlehemi Békelángot a 94. számú I. Rákóczi György cserkészcsapat tagjai.</p>

Nagy út után ért el a városunkba a krisztusi szellemiség szimbólumának tartott láng, mely a pásztoroknak kihirdetett békekinyilatkoztatásnak állít emléket. A betlehemi jászol helyén épült templomból, a Születés Bazilikában található örökmécsesből vették a lángot, ahonnan repülővel vitték Bécsbe. A különböző országokból érkezett cserkészcsapatok küldöttsége innen továbbították saját közösségükbe. Ausztriából Erdélybe, a Romániai Magyar Cserkészszövetség elnöke, Gaál Sándor hozta el. A vasárnapi átadáson elhangzott:

"Az otthonokban fénylő „betlehemi láng“ imádságra hívó jelenléte összeköti a magyar családokat a világ különböző pontjain élő keresztényeket. Ez a láng mindenkié, minden jószándékú emberé, nincs egyházhoz, felekezethez kötve. Cserkészeinktől kérhető, hazavihető, továbbadható, hogy minél több családhoz eljusson. Éljünk a lehetőséggel, fogadjuk be a betlehemi láng fényét, melegét otthonunkba, hogy átjárja életünket." A cserkészeknek Vakon Zsolt főtisztelendő köszönte meg, hogy a Bazilikába is elhozták a béke lángját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!