ERDON Helyi hírek

2010.12.27. 16:59

Kibővült a Zöld Ház Program

<p>A Zöld Ház program keretében december 15-től az önkormányzatok, a közintézmények és az egyházak is pályázhatnak.</p>

A Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium egyik legsikeresebb programjának a Zöld Ház program bizonyult, éppen ezért december 15-től kibővítették a program kedvezményezetteinek körét. 2010 december 15 és 2011 január 20 között az önkormányzatok, közintézmények és az egyházak is adhatnak le pályázatokat a minisztérium Zöld Ház programjára, jelentette be Borbély László miniszter, kiemelve, hogy eddig, négy hónap alatt több mint 15 ezer polgár adott le pályázati iratcsomót a hagyományos fűtésrendszer lecserélésére, a dossziék több mint felét pedig már kiértékelték a szakértők. „Jelenleg ezerötszáznál több polgárnak fizettük ki a támogatást. A kifizetett támogatások értéke meghaladja a 7 millió lejt. A legtöbb pályázati iratcsomó Hargita, Bihar, Bukarest, Brassó és Maros megyékből érkezett.

Megéri pályázni

A Zöld Ház program keretén belül a Környezetvédelmi Alapból a napenergiával működő rendszerek beszerelésére hatezer, a hőszivattyúk működtetésére nyolcezer, míg a növényi alapú fűtési rendszerek beszerzésére hatezer lejes támogatást biztosítunk”, mondta Borbély László. Az önkormányzatoknak, a közintézményeknek és az egyházaknak meghirdetett pályázati szesszió számára 100 millió lejt különítettek el.

Pándi Annamária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!