ERDON Helyi hírek

2010.12.01. 13:20

A Bojtorján koncertezett Váradon

<p>Nagyvárad - Hétfő este a magyarországi Bojtorján együttes koncertezett a Nagyváradi Állami Filharmónia Enescu-Bartók termében. Bár csak félig telt meg a helyiség, a jelenlevők jól szórakoztak.</p>

Hétfő este a Nagyváradi Ifjúsági Ház és az Állami Filharmónia szervezésében és védnökségével a magyarországi Bojtorján együttes adott nagy sikerű koncertet a zenei intézmény Enescu-Bartók termében. Igaz ugyan, hogy a helyiségnek csupán a fele telt meg (ami talán azzal magyarázható, hogy néhány órával korábban a zenekar már fellépett a gyerekközönség előtt), a jelenlevők azonban, többnyire rajongók remekül szórakoznak a csaknem kétórás eseményen. Az 1976-ban alapított együttes vezetője, Pomázi Zoltán külön értékelte a terem berendezését, mint fogalmazott, így közvetlenebb a hangulat. Egyébként azok számára, akik netalán nem ismerték volna az idők folyamán több változáson is átesett zenekar összetételét, a fellépők külön-külön is bemutatkoztak: így külön szólóval jelentkezett Vörös Andor (szintetizátor, harmónika, gitár), Szula Miklós (basszusgitár), Gál István (dob), Tóth András (énekes-dalszerző, elektromos gitár) és Pomázi Zoltán (ének, gitár). Két szám erejéig aztán a húsz évvel ezelőtt kivált Buchwart László is csatlakozott a bandához, nagyszerű és emlékezetes gitártriót alkotva Tóth Andrással és Pomázi Zoltánnal.

Összetartozunk

Olyan jól ismert slágerek csendültek fel élőben, mint például az Egy hétig tart egy szerelem, a Páratlan oldal, a Messze van a kedvesem, a Micimackó, Az éjszakai rádió vagy az Összetartozunk. Közkivánatra a Vigyázz magadra fiam című dal kétszer is elhangzott, melyet különben sokan a ballagások (melyeket Pomázi szerint Erdélyben kicsengetéseknek neveznek...) "himnuszaként" tartanak számon. A legtöbb szerzeményhez amúgy egy-egy anekdotát is mellékelt az énekes, melyek többnyire arról szóltak, hogy milyen fontosak a Bojtorján számára a külföldön élő magyarok, illetve a székelyek. A koncert végén CD-ket is lehetett vásárolni, illetve felajánlásokat tenni az autista gyermekek számára.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!