ERDON Helyi hírek

2010.10.11. 15:12

Felvonulás lesz Patriciáért

<p>Bihar megye - Ma délután három órától tiltakozó felvonulást szerveznek annak a kislánynak a szülei, aki tavasszal egy ételmérgezés következtében életét vesztette.</p>

Patricia, aki holnap ünnepelné hatodik születésnapját, egy családi ünnepség alkalmával evett egy krémesből, amely – mint azóta kiderült – szalmonellával fertőzött házitojásból készült. Többedmagával került a váradi TBC-kórház járványrészlegére, ahol először úgy tűnt, hogy javul az állapota. Viszont később egyre rosszabbul lett, felszökött a láza, s már eszméletlen volt, amikor az orvosok úgy döntöttek, hogy átutalják a városi kórházba. Ott viszont már nem tudtak segíteni rajta, rövidesen életét vesztette. A szülők azt vallják: kislányuk nem kapott megfelelő kezelést a járványrészlegen, s túl későn döntöttek az átutalásáról is – holott lehet, hogy a városi kórházban meg tudták volna menteni az életét, ha időben odakerül. A szülők ezzel a tüntetéssel kívánják felhívni a figyelmet az egészségügyben tapasztalható nemtörődömségre és tehetetlenségre, s mint korábbi felhívásukban áll, várják azokat a személyeket, akik maguk is tapasztalták mindezt. A tüntetés a Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság székhelye előtt kezdődik, ahonnan egészen a kislány sírjáig vonulnak majd a résztvevők. Sokan csatlakoztak Particia szüleinek felhívásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!