ERDON Helyi hírek

2010.09.15. 09:55

Műemlékvédelmi kézikönyv

<p>Nagyvárad - A nagyváradi önkormányzat egy európai uniós program keretében 196 ezer euró vissza nem térítendő támogatást nyert el városfejlesztési célokra. Ennek egyik első eredménye egy műemlékvédelmi kézikönyvnek a megjelentetése.</p>

A kézikönyv azon váradi lakosoknak nyújt segítséget, akik a történelmi városközpontban található ingatlanjaikat kell restaurálják. A kiadványból 1000 példányt nyomtattak, melyből 500 darabot a Bihar Megyei Műemlékvédelmi Alapítvány kapott, 400-at pedig a Polgármesteri Hivatal Ingatlanügyi Igazgatósága. A brosúrát a belvárosban lakók közt fogják szétosztani, illetve ennek elektronikus változata az önkormányzat honlapján is elérhető lesz (www.oradea.ro). Egyebek mellett leírja, hogy milyen a helyes felújítás, példákkal támasztja az információkat, és a kivitelezők, véleményezők névsorát is tartalmazza.

Az EU-s projekt ugyanakkor különböző konferenciáknak és kiállításoknak a szervezését, tanulmányoknak az elkészítését is előirányozza annak érdekében, hogy Nagyvárad központja vonzóbbá váljék idegenforgalmi szempontból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!