ERDON Helyi hírek

2010.08.11. 09:56

Szatmári turisztikai útvanalak

<p>A Regionális Operatív Program keretében 987 700 lejt nyert a Szatmár Megyei Tanács, ebből a pénzből a megye turisztikai útvonalainak népszerűsítését célzó reklámanyagok fognak készülni.</p>

A Szatmár Megyei Tanács a Regionális Operatív Program keretében 987 700 lejt nyert, a finanszírozási szerződést tavaly szeptember 29-én írták alá, a pályázat gyakorlatba ültetésére pedig 22 hónap áll a megyei tanács rendelkezésére – tudtuk meg Monica Melania Buda projektmenedzsertől. A Szatmári turisztikai útvanalak elnevezésű projekt elsődleges célja a megye turisztikai potenciáljának népszerűsítése. A projekt által lehetővé válik a turisztikai útvonalak tematikus kidolgozása és különböző marketing eszközök segítségével ezen útvonalak promoválása is. Hétfőn bontották fel azon cégek ajánlatait, akik a reklámanyagok megalkotására kiírt versenytárgyalásra jelentkeztek. Az ajánlatok kiértékelése jelenleg is folyamatban van. A nyertes cég szerződése szeptember 16. és december 31. között lesz érvényes, ez idő alatt el kell készítsék a reklámanyagoknak, ezért megközelítőleg 647 ezet lej (áfa nélküli ár) fizet a megyei tanács a Regionális Operatív Program keretében megnyert összegből. Hét nyelvű (román, magyar, némert, angol, francia, szlovák, ukrán) utikalauzt, hat nyelvű (román, magyar, némert, angol, szlovák, ukrán) brosúrát, megyetérképeket, szórólapokat készít majd a nyertes cég, ezek mind a megyénk turisztikai látványosságának népszerűsítését szolgálják majd.

Turisztikai útvonalak
A projekt során három útvonalat dolgoztak ki a pályázatírók. Az első útvonal a „régi időkbe” kalauzolja majd a turistákat. Szatmárnémeti, Nagykároly, Kaplony, Aranyosmeggyes, Sárközújlak, Erdőd, Hadad, Kisszokond, Szilágykorond, Sződemeter, Ady Endre, Mogyorós, Piskoltliget, Mezőpetri, Kismajtény, Bobald, Tasnád, Szilágypér, Szatmárhegy, Apa, Avasfeslőfalu, Bikszád településeken található építészeti emlékműveket, kastélyokat, várakat, kolostorokat, fatemplomokat mutatja be. A második útvonal a szatmári szokások és hagyományok bemutatását tűzte ki célul, olyan települések bemutatásával ahol a hagyományok őrzésére nagy hangsúlyt fektetnek. Ezen turisztikai útvonal Avasfeslőfalu, Lajosvölgy, Ráksa, Rózsapallag, Vámfalu, Mezőpetri, Feslőhomoród (Oţeloia), Bogdánd, Kányaháza, Túrterebes, Avasújváros és Érendréd településeket népszerűsíti majd. A gyógyturizmust népszerűsítő harmadik útvonal Nagykároly, Tasnád, Krasznabéltek, Ákos, Krasznamihályfalva, Máriavölgy, Vámfalu (Büdössár) és Bikszád településeken található ásvány- és gyógyvizek bemutatására helyezi a hangsúlyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!