ERDON Helyi hírek

2010.08.04. 17:47

Sorszámot osztanak

<p>Szatmár megye — Augusztus 9–től kezdődően a szatmárnémeti Petőfi Sándor utcában található hivatalban 8 és 8.30 óra között sorszámot osztanak az útlevélt igénylők között. Ez napjában azt jelenti, hogy száz sorszám várja majd gazdáját.</p>

Augusztus 9–től kezdődően 8 és 8.30 óra között sorszámot osztanak az útlevélt igénylők között, ez napjában azt jelenti, hogy száz sorszám várja majd gazdáját. Ami a napi ügyfélfogadást illeti a július 15–én életbe lépett órarend van érvényben (azaz Szatmárnémetiben a Petőfi Sándor utcai hivatal munkatársai az úti okmány kérelmezéséhez szükséges iratokat 8.30 és 18 óra között veszik át, a program szeptember 15–ig lesz érvényben). Tudva azt, hogy az Európai Únió országaiban a személyazonossági igazolvánnyal lehet tartózkodni, akiknek nem sürgős az útlevél kérelmezése, ezt halassza szeptemberre. Ez év tavaszán az útlevél igénylésre átadott kérelmek napi 40–50 között mozogtak, míg ez júliustól kezdődően 100–130 darabra növekedett — olvasható a Szatmári Prefektúra tájékoztatójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!