ERDON Helyi hírek

2010.08.09. 08:31

Megkezdődött a tábor

<p>Több mint 130 fiatal vész részt a MADISZ szatmárnémeti szervezete által rendezett néptánc– és kézműves táborban, melynek a hadadi Dégenfel-kastély ad otthont.</p>

Tegnap késő délután zászlófelvonással kezdődött meg hivatalosan a tábor, amelyre Szatmár megyéből és Magyarországról is érkeztek fiatalok. Az egyhetes rendezvény magyarországi és székelyföldi néptáncoktatók (Májer Reimond és Májer Katalin, illetve Bajkó László és Albert Eva), tanítják majd „táncoslábú” 8 és 30 év közötti táborozókat. A „talpalávalót” a négy fős Heveder zenekar (prímás: Fazakas Levente), valamint az öt fős Tokaji zenekar (prímás: Vojtanovszki Sándor) biztosítják. Ugyanakkor a kosárfonás, a szíjgyártás, a nemezelés, a gyöngyfűzés, agyagolás és korongozás mesterségéből is kapnak majd ízelítőt és tanulhatják meg a fiatalok. A hadadi tábort egyébként a Nemzeti Kulturális Alap, a Communitas Alapítvány és a Szatmár Megyei Tanács támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!