ERDON Helyi hírek

2010.08.11. 17:08

Kivágták a tujákat

<p>Szatmár megye - A Szatmár Megyei Rendőrség kivágatta az épület előtt levő tujákat, mert érintkeztek a vezetékekkel.</p>

A Szatmár Megyei Rendőrség épülete előtti zöldövezetben tegnap reggel kivágták a tujafákat a Florisal Rt. megbízott munkásai. Szénási Angéla, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal zöldövezetekért felelős szakembere kérdésünkre elmondta, a kérdéses zöldövezet a rendőrség magánterülete, így pedig csak akkor kellene engedélyt kérjenek a fák kivágására, ha diófáról lenne szó. Ana Mălăescu, a rendőrség sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy az illető tujafák felső ágai érintkeztek a fölöttük haladó elektromos és telefonvonalakkal, ezért volt szükség a kivágásukra. Azután újra beültetik a zöldövezetet. Fetscher Péter, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség munkatársa korábban arról nyilatkozott, amennyiben a tulajdonos észleli, hogy védett madárfajok költenek a fán, vagy denevérek laknak az odúban, bármilyen fa kivágása előtt kötelessége bejelentést tenni a környezetvédelmi szervekhez, vagy egyesületekhez.

Pándi Annamária

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!