ERDON Helyi hírek

2010.08.12. 17:48

Békéscsabán lépnek fel a menettáncosok

<p>A héten a Tempo Majorette Együttes és az M. M. Pódium Kulturális Egyesület ismét ötnapos mazsorett-tábort szervezett. Ezúttal egy békéscsabai fellépésre készülnek a csapat tagjai.</p>

Idén már a második mazsorett-táborát szervezte meg a Tempo Majorette Együttes, illetve az M.M. Pódium Kulturális Egyesület a nagyváradi várban. Meleg Rékától, az együttes koreográfusától megtudtuk, hogy míg a júliusi alkalommal kezdőket is fogadtak az öt napon át tartó tánctáborba, addig most elsősorban a csapat tizenhét haladó tagjával foglalkoztak. Jövő héten két magyarországi fellépésük is lesz, ezért megfeszített tempóban tanulják az új koreográfiát a békéscsabai Kerekes Judit táncoktató, a Színitanház koreográfusa irányításával.

Próbafolyamat

Augusztus 19-én Berettyóújfaluban, míg 20-án Békéscsabán lépnek majd fel. Kerekes Judit érdeklődésünkre elmondta: Meleg Réka meghívásának eleget téve érkezett Nagyváradra. Először jár a bihari megyeszékhelyen, ezért igyekszik kihasználni az alkalmat, és minél többet megtudni Szent László városáról. A mazsorett-tánccsoport számára Vittorio Monti zeneszerző közismert csárdás ritmusára készített egy stilizált koreográfiát. A próbák jól haladtak, a koreográfus elégedetten nyilatkozott a próbafolyamatról.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!