ERDON Helyi hírek

2010.08.20. 14:46

Ablak Európára

<p>Nagyvárad - Szombat este a VI. Ablak Európára rendezvény keretében a nyíregyházi Mandala Dalszínház tagjai szerepelnek a nagyváradi vársáncban. Az egyik főszereplővel, Kalapács József előadóművésszel beszélgettünk.</p>

Az erdon.ro-nak adott exkluzív interjújában Kalapács József előadóművész, rockzenész kifejtette: örömmel tér vissza a partiumi megyeszékhelyre, hiszen jó és szép emlékei vannak Nagyváradról. Tavaly augusztus 21-én, amikor a Mandala Dalszínház tagjai szintén felléptek a vársáncban, az itteni közönség csodálatos fogadtatásban részesítette őket. Körülbelül tízezer ember volt jelen a különleges hangulatú Egri csillagok-előadáson, reméli, hogy az idei kulturális összeállítás is tetszeni fog az ünneplőknek. A főpróbát pénteken tartották Nyíregyházán, a repertoárban rockopera részletek szerepelnek a legnagyobb és legismertebb szerzeményekből, valamint olyan költők megzenésített versei, mint például Wass Albert vagy József Attila. Arra a kérdésünkre, hogy lehet különbséget tenni az anyaországi és a határon túli fellépések, hangulatok közt, Kalapács József azt felelte: nehéz erre olyan választ adni, hogy igazságos, vagy tökéletes legyen. Gondolkodásmódjára általában a határok nélküliség jellemző, pláne, ha a magyarság földrajzi elhelyezkedéséről van szó.
 
Új album
 
Közeljövőbeli terveiről szólva az előadóművész elárulta: augusztus 22-én Székesfehérvárra utazik, 26-án pedig Nyíregyházán szerepel egy nemzeti gálaműsoron. A nyár végén ugyanakkor több motorostalálkozóra is meghívták és a SzékesfehérváriZenei Napokra is nagyon készül a Kalapács zenekarral. Amúgy az idei év különleges a számára, hiszen tíz éves a Kalapács-zenekar, melyre koncertekkel és különböző kiadványokkal emlékeznek (speciális koncert DVD-k és audio CD-k). Ugyanakkor egy-két hónapon belül a másik együttesének, az Akusztikának az első albuma is megjelenik, mely a nevéhez méltó, akusztikus felfogású számokat fog tartalmazni. Az Akusztika albumon az olyan régebbi együtteseiről, mint a Pokolgép, az Omen, vagy a Hard sem feledkezett meg.
Kalapács József elmondta: az idén már nem hiszi, hogy eljut Erdélybe. A nagyobb szabású nyári fesztiváloknak a többsége már lezajlott, de amennyiben hívják, természetesen örömmel tesz eleget újabb meghívásnak. A nagyváradiaknak azt üzeni: várja az újabb találkozást, reméli, hogy sokan kilátogatnak majd a vársáncba, és maximálisan kiélvezik az előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!