ERDON Helyi hírek

2010.07.26. 14:45

Vízibuszok járnak majd Temesváron

<p>Temesvár - Temesvár önkormányzata jövőre hat vízibuszt akar vásárolni, amelyek közösségi utazási eszközként ingáznának a nyugat-romániai várost átszelő Béga-csatornán.</p>

Ahhoz, hogy Temesváron vízibuszok közlekedjenek, először alkalmassá kell tenni a Béga-csatornát a hajózásra. A munkálatok már zajlanak, szeptember végéig befejeződik a csatorna kotrása és a partok kikövezése. Addig kitiltották a csatornáról az összes vízi járművet a balesetveszély miatt.

Az idei őszre hosszú évtizedek után újból hajózhatóvá válik a csatorna Temesvár és a 12 kilométere fekvő Bégaszentmihály (Sanmihaiu Roman) szakaszon. A vízibuszok számára tíz kikötőt hoznak létre - írja a Nyugati Jelen című aradi napilap internetes oldalán.

A temesvári városháza tervei szerint 2011-ben hat vízibusszal indul meg az utasszállítás. A fejlesztési terv kerékpárutak kialakítását is magába foglalja a csatorna két partján, a Temesvár–Bégaszentmihály szakaszon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!