ERDON Helyi hírek

2010.07.09. 12:08

Tűz ütött ki a Samobilnál

<p>Egy szikra okozta azt a tüzet a szatmárnémeti Samobil gyárnál, amelyre péntek délelőtt riasztották a szatmárnémeti tűzoltókat.</p>

A bútorgyár egyik elhagyott műhelyénél a Remat Rt. munkásai dolgoztak. Egy korábbi versenytárgyalás győzteseként ócskavasat gyűjtöttek a Samobil elhagyatott épületeiről. Viszont egy szellőztető kémény vágása közben szikra keletkezett. „Valószínűleg megszáradt bútorlakk lehetett a kéményben, és ezen futott végig a szikra okozta tűz. Hatalmas láng csapott fel – mondta Floarea Osenschi, a gyár igazgatója. – Szerencsére nem sérült senki, az anyagi kár pedig elenyésző” – tette hozzá.
A tűzoltóság sajtóosztálya szerint elsősorban fa– és papírhulladék égett el, tíz méter cső rongálódott meg, a keletkezett kár pedig 500 lejre tehető. Aurel Ulici szóvivő szerint a Remat munkásai vonhatóak felelősségre, ugyanis nem tartották be a tűzmegelőzési előírásokat.
A Samobil ellen egyébként csődeljárási folyamat zajlik. Tavaly is kigyulladt egy használaton kívül helyezett műhely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!