ERDON Helyi hírek

2010.07.19. 07:02

Szatmárnémeti Rzeszówban

<p>Szatmár megye - Szatmárnémeti és Rzeszów (Lengyelország) városok közötti testvérvárosi kapcsolat továbbépítése érdekében szerveztek kölcsönös kiállítást a két város festőművészei, szobrászai.</p>

Szatmárnémetit Eugen Munteanu, a Romániai Képzőművészek Egyesülete (UAP) szatmári fiókjának elnöke, valamint Muhi Sándor alelnök képviselte, eleget téve így a rzeszówi Művészeti Kiállításokért felelős Főosztály (BWA) meghívásának. A kiállítás elnevezése „Szatmárnémeti Rzeszówban”, amelyen az egyesület szatmári fiókjának 27 művésze, több mint 100 darab műalkotást mutatott be. Ugyancsak ebből az alkalomból készült egy kiállítási katalógus is.

A rzeszów-i ünnepélyes megnyitón, amelynek a BWA Galériája adott otthont, részt vett Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere is. A kölcsönösség jegyében július 20-tól a Szatmárnémeti Művészeti Múzeumban is megtekinthető az a kiállítás, melyen a lengyelországi, rzeszów-i kortárs művészek egy csoportja mutatkozik be. A kiállítás mindkét városban augusztus 9-ig várja az érdeklődőket, művészetet kedvelőket. A szatmárnémeti tárlat zárórendezvényére hétfőn, augusztus 9-én kerül sor, mindkét város polgármesterének jelenlétében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!