ERDON Helyi hírek

2010.07.27. 16:48

Készül a gyalogos-aluljáró

<p>Nagyvárad - Két héten belül elkészül az a gyalogos-aluljáró, mely a Bukarest teret köti össze az Ecaterina Teodoroiu utcával – ígéri Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere.</p>

Kedd délelőtt Ilie Bolojan polgármester terepszemlével egybekötött sajtótájékoztatón mutatta be a sajtónak azokat a folyamatban lévő nagyváradi építkezési és rehabilitációs munkálatokat, melyek utolsó szakaszukhoz érkeztek. Javában tartanak a munkálatok a vasúti állomás gyalogos-aluljárójánál, mely a Bukarest tér és az Ecaterina Teodoroiu (Hegyesi Márton) utcát köti majd össze. Az építőmunkások már az utcára vezető kijárat építésénél tartanak, várhatóan két héten belül végeznek is. A beruházás összértéke 4170.075,8 lej. Ha elkészül, akkor lezárják a veszélyesnek ítélt vasúti felüljárót az állomásnál. A közeljövőben kiírják a licitet a Ştefan cel Mare (Árpád v.) utcai ANL-tömbházak melletti forgalmi hídra is, ahol legkésőbb jövő év tavaszán kezdhetik meg a munkálatokat.

Útfelújítások

A vasútállomás övezetében két fontos utcát újítottak fel európai uniós finanszírozással. A Depoului (Csobánz) és a Constanţei utcák az ONCSA lakónegyedet kötik össze a várossal. Itt végeztek az útjavítási, valamint a víz- és csatornahálózati csövek lefektetésével is. A Constanţei utcában még hátravan a járdák kivitelezése. Nagyobb esőzések esetén a víz elárasztotta az alsóbb lakóházak udvarát, a pincéket, mert a lehullott csapadék nem volt hol lefolyjon. Várhatóan ezt a problémát is sikerül megoldaniuk az új csatornahálózattal.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!