ERDON Helyi hírek

2010.07.22. 07:59

Kaplonyiak a Magyar Országgyűlés elnökének beiktatásán

<p>A nyári szabadságolást megelőzően Budapestre, Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnökének beiktatási ünnepségére hivatalos Mosdóczi Vilmos, Kaplony község polgármestere. Erről is beszélgettünk vele.</p>

Nagykároly környékének egyetlen Magyar Polgári Párt színeiben mandátumot nyert polgármestere van, mégpedig a kaplonyi Mosdóczi Vilmos. Mivel az MPP országos elnökével kitűnő kapcsolatot ápol Kövér László, a Magyar Országgyűlés mai napon beiktatásra kerülő új elnöke, a község polgármestere és az alpolgármester, a szintén MPP-s Ernyi Mihály is meghívást kapott az eseményre. Rajtuk kívül természetesen a párt megyei és országos képviselői is jelen lesznek. Mosdóczi elmondta, kitűnő alkalom mindez a kapcsolatépítésre és az ismerkedésre is. Kövér Lászlóval több alkalommal is találkoztak már, mondta a polgármester, így külön öröm számukra, hogy ezen a mai napon sorra kerülő fontos eseményen jelen lehetnek.

Összefogással


A budapesti utazáson kívül egyéb témaköröket is érintett a polgármester. Mint mondta, sajnos a községi büdzsé hatalmas és látványos fejlesztések végrehajtását nem teszi lehetővé, azonban amit lehet, azt önerőből szépítenek. Remek példa minderre a község központjában lévő kis parkocska, melyet összefogással alakítottak ki, valamint a polgármesteri hivatal udvarában lévő sziklakert, ami szintén a közösségi munka eredményét dicséri. A központtól nem messze található ugyanis egy kisebb területű nádas gödör, melynek két része volt. Az egyik részén egy tó került kialakításra, míg a másik önkormányzati tulajdonban maradt. Vevő jelentkezett ugyan arra, hogy megvásárolja a kisebbik részt, azonban az önkormányzat mégsem értékesítette. Most átalakítják és egy kellemes kikapcsolódásra alkalmas helyet hoznak itt létre, mondta Mosdóczi. A gödröt már kitakarították, kialakítanak egy árkot, ahol csónakázhatnak a helybeliek, de tervezik, hogy egy sütőrácsot is kihelyeznek, így szabadtéri sütögetésekre is sor kerülhet itt. "Ha pedig pénzhez jutunk, akkor faházakat is szeretnénk építtetni a kis tavacskánk köré"- tette hozzá a polgármester. A munka jelenleg abban a fázisban tart, hogy kiszedték a szemetet, egy eszkavátorral kiürítették onnan a felhalmozódott hulladékot, valamint megtisztították a területet, hogy elkezdődhessen a lényegi munka. Amint azt Mosdóczi elmondta, önerőből valósítják meg ezt is, hiszen közösségi érdekről van szó, az eredmény pedig remélhetőleg minden helybeli és vendég örömére szolgál majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!