ERDON Helyi hírek

2010.07.06. 16:57

Újra találkozhatnak

<p>Szatmárnémeti - Pénteken és szombaton szervezik meg a XIX. Véndiáktalálkozót a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban.</p>

Az idén már több mint 30 osztály jelezte részvételi szándékát, köztük 50, 55, 60 éves érettségi találkozós osztályok is. A rendezvényt péntek délelőtt a „Rendhagyó osztályfőnöki óra” nyitja meg, ahol a kerek évfordulós érettségi találkozót ünneplő osztályokat Gönczy Gábor, a Szatmárnémeti Véndiák-szövetség elnöke, Boros Mihály, Bura László és Tóth László tanár urak köszöntik. Este 19 órától a szatmárnémeti filharmóniában komolyzenei koncertre kerül sor, majd Kovács András Ferenc verseiből összegyűjtött műsort adnak elő a Kölcsey diákjai. Szombaton délelőtt a becsengetés után az érettségi találkozós osztályok zászlókkal vonulnak be a Kölcsey Ferenc Főgimnázium udvarára. Ezután ünnepi műsor következik, ahol Muhi Miklós 50 éves érettségi találkozóját ünneplő véndiák, az iskola volt tanára és igazgatója köszönti a vendégeket. Emléktáblát lepleznek le a Szatmáron született geográfus, Katona Mihály emlékére, majd díszoklevelekkel tisztelik meg azokat a volt diákokat, akik munkájukkal sokat tettek a közösségért.
 
Színes program
 
Az iskola jelenlegi tornatermében „Ember a természetben” címmel az Erdélyi Kárpát Egyesület fotókiállítása, valamint Vida István véndiák Chile-i fotósorozata várja a látogatókat, az iskola épületében pedig Hiripi Zsuzsa kerámiakiállítását tekinthetik meg a vendégek. A szatmárnémeti MADISZ a fiatal anyukáknak szeretne segíteni, szoptató-pelenkázó, és egy gyermekmegőrző szobákat alakít ki az épületben.
Este a színpadon fellépők szórakoztatják majd a közönséget, amit véndiák-buli követ.
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!