ERDON Helyi hírek

2010.07.21. 14:43

Az utolsó, véglelgesnek tűnő megoldás

<p>Nagyvárad - A nagyváradi önkormányzat és a Bihar Megyei Tanfelügyelőség által létrehozott konzultatív tanács elvi döntése értelmében a Velence lakónegyedben lévő, Alexandru Roman iskola jelenleg üresen álló épületébe költözik a Partenie Cosma Gazdasági Liceum.</p>

Ezt Ilie Bolojan polgármester jelentette be tegnap a sajtó képviselői előtt, ismertetve a költözés okait. Kiemelte, hogy a római katolikus püspökség visszakapta azt a Nogáll (Orsovei) utcai ingatlant, amelyben jelenleg a Partenie Cosma Liceum működik, azonban addig nem lehet hozzáférni az iskolafelújításra már megnyert pályázati összeghez, amíg nem a Szent László Gimnázium található a Nogáll utcai épületben. Ilie Bolojan említést tett az arról is, volt egy olyan elképzelés is, miszerint a Vasile Voiculescu iskolába költözött volna a gazdasági liceum, de a polgármester elmondása szerint az önkormányzatnak van egy 2014-ig érvényes szerződése a római katolikus püspökséggel arról, hogy addig az időpontig a Városháza utcai ingatlanban működhet a Voiculescu iskola, így nem volt indokolt ezt a helyzetet megbolygatni. Bolojan hozzátette, hogy az elkövetkező időszakban a tanfelügyelőség dolga lesz kidolgozni az iskolaköltöztetésre vonatkozó részleteket, azt azonban kilátásbva helyezte a polgármester, hogy megkönnyítik a tömegközlekedést abban az övezetben, ahová a Partenie Cosma költözik.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!