ERDON Helyi hírek

2010.07.21. 10:07

A tanácselnök mindent elintéz?

<p>Szatmár megye - Amikor az állampolgár már nem tudja a problémáját elintézni, akkor feliratkozik valamelyik elöljáró fogadóórájára.</p>

Csehi Árpád tanácselnököt tegnapi fogadóóráján olyan panaszokkal is felkeresték, amelyek elintézése nem a megyei tanács kompetenciája. Kovacs Anamaria asszisztensnőként dolgozik a ragályos kórházban, és egy éves fizetetlen szabadságot kért, mivel külföldön szeretne munkát vállalni. A kórházból csak 90 napra engednék el, mivel a törvény ennyit engedélyez. A 90 nap elteltével meg lehet hosszabbítani a szabadság idejét, amennyiben személyesen kérvényezi azt és bemutatja a külföldi munkát igazoló munkaszerződést. A panaszos azt kérte, hogy ne csak személyesen adhassa be ezt a kérvényt, hanem faxon is legyen lehetősége elküldeni. A fogadóórát követően sikerült ezt a problémát megoldani, miután tárgyalást folytattak Gabriela Opriş személyzeti vezetővel, Kovacs Anamaria faxon is elküldheti a kért iratokat. Fazekas Annamária frissen végzett színésznő, aki abban kérte a tanácselnök segítségét, hogy esélyt kapjon a szatmárnémeti színházban való elhelyezkedésre. Csehi elmondta, hogy végleges munkaszerződést jelenleg nem lehet kötni, egyetlen megoldás a bedolgozói szerződés, ám nem ő felel a személyzeti ügyekért, de ígéretet tett arra, hogy közbenjár ez ügyben, és tárgyalást folytat a színház igazgatóival. A fogadóóra végén Kiss Erzsébet kérte ismételten a tanácselnök segítségét a szilágyszéri probléma megoldásában (szerk. megj.: a víz elmosta az illető telkét, veszélyezteti a lakóházat is), mivel Aurel Bolojan, Bogdánd polgármestere nem tesz semmit az ügy megoldásának érdekében. Csehi megígérte, megteszi a szükséges intézkedéseket, hogy a műszaki dokumentációval haladjanak, ugyanakkor személyesen is kilátogat a helyszínre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!