ERDON Helyi hírek

2010.06.18. 13:49

Villa Karul Fesztivál – programterv

<p>Hétvégén rendezik meg Nagykárolyban a városnapokat, ami idéntől a Villa Karul Fesztivál nevet viseli. Az ünnepség idejére felállított sörsátrakban, hivatalosan éjfélig szólhat majd a zene, de természetesen a szórakozni vágyók akár hajnalig is mulatozhatnak.</p>

Június 18. péntek

Délelőtt 10 órától, a nagykárolyi MIK-Kosárlabda Kupával kezdődött a programsorozat, a Iuliu Maniu Iskolaközpont tornatermében. 12 órától a városi kosárlabda csapat végzős diákjainak búcsúmérkőzése következett, majd 17 órától megnyitja kapuit az Irodalmi sziget. Itt író-olvasó találkozóra kerül sor, majd a résztvevők közös emlékezést tartanak Fényi Istvánra és Corneliu Ballara. A jelenlévő szerzők saját megzenésített verseiket is előadják, valamint a Collegium régizene együttes koncertjét is meghallgathatják az érdeklődők. Ezt követően a Nagykárolyi Kulturális Központ által meghirdetett versek, esszék kiértékelése és díjazásuk következik. Az Irodalmi sziget, a Petőfi szobor parkjában kap helyet. A nap további részében a Kalazanczi Szent József római katolikus templomban Antonio Vivaldi: Négy évszak című művét hallgathatják meg az érdeklődők, míg a nagyszínpadon fellépő művészek előadásában olasz operettslágereket hallgathat a közönség. Az este a diszkó jegyében telik, szabadtéri buli keretében ugyanis nagykárolyi lemezlovasok szolgáltatják a zenét.

Június 19., szombat

Délelőtt 9 órától kezdetét veszi a Nagykárolyi Union-Sport Mini-foci Kupa, az Union Sport műfüves pályáján, míg 10 órától az Eliberarii negyedben lévő asztalitenisz teremben a Tapo Asztalitenisz Kupájára kerül sor. 11–14 óra között bemutatóra kerül sor, a polgármesteri hivatallal szemben megnyíló Mesterségek utcájában. Tíz kisházban tartanak bemutatót a hagyományos mesterségek művelői.

14–17 óra között mesefilmeket vetítenek a Gyermekvilág elnevezésű program keretében, a polgármesteri hivatal melletti kisparkban. 14 órától, a Szent László Közösségi Házban egy vetítéssel egybekötött előadásra kerül sor, melynek témája 690 évvel ezelőtt említették meg először írások Nagykárolyt. Ezt követően hivatalos oklevelek átadására kerül sor.

Délután 5 órától kerül sor a városnapi ünnepségek hivatalos megnyitójára, melyen részt vesznek a mazsorettek és fúvósok is. Ezt követően, 17.20 órától A legnagyobb rajz lesz megtekinthető, mely nagykárolyiak közös alkotása révén jön létre.

A folkszínpadon közben 17.30 órától a Magic Dance tánccsoportja modern táncot mutat be, majd következik a Villa Karul Fesztivál vendégkönyvének felavatása. 18 órától, ugyancsak a folkszínpadon bábszínházi előadásra várják a gyerekeket. Más helyszínen a nagykárolyi AirSoft csapata célba lövést szervez a bátor jelentkezőknek, természetesen airsoft fegyverekkel. A polgármesteri hivatal nagytermében a szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum diákjai komolyzenei koncertjére kerül sor.

A nagyszínpadon is kezdődnek a programok. 18.45 órától megválasztják Mr. Nagykárolyt. 19.45 órakor könnyűzenei koncertre kerül sor a Nagykárolyi Kulturális Központ szólistáinak részvételével. 20.30 órától pedig Miss Nagykárolyt is megválasztják. A szépségversenyt követően a Vasile Lucaciu Általános Iskola diákjainak divatbemutatója következik.

21.30 órától az In Extenso együttes élő koncertjét láthatja a közönség, majd 22.20 órától kezdődően a magyarországi Hip Hop Boyz koncertje következik. A retro show-nak is beillő eseményt 23 órától a bukaresti Taxi együttes élő koncertje követi.

A folkszínpad programjait szombaton 19–23 óra között magyar, német néptánc és népzene alkotja, melynek keretében fellép a Domahida tánccsoport, a Mezőterem tánccsoport, a Rekettye, Mátka, Rote Rose csoportok. A folkműsort követően a nagyváradi Állami Filharmónia táncegyüttesének előadása következik, majd operett slágerek csendülnek fel, a Kolozsvári Opera művészeinek előadásában. A programok felnőtt táncházzal érnek véget.

Június 20. vasárnap

Az Union Sport műfüves pályáján az Union Sport mini-foci Kupájának folytatására kerül sor, majd 12 órától Mátészalka és Nagykároly önkormányzati képviselői közötti barátságos mérkőzés következik. Az események helyszíne az Union Sport műfüves pályája. A Nagykárolyi Madarászok Szövetségének szervezésében háziállat és madár kiállítás nyílik a Vasile Lucaciu Általános Iskola udvarán, 11 órától kezdődően. 12 órától, Emlékezzünk Ruha Istvánra és Karácsonyi Péterre címmel megkoszorúzzák Ruha István és Karácsonyi Péter sírját. 14–17 óra között, a polgármesteri hivatal melletti kisparkban ismét mesefilmek vetítésére kerül sor. 15–18 óra között pedig a Mesterségek utcájában várják ismét az érdeklődőket.

16 órától tanügyi és kulturális intézmények és civil szervezetek, egyesületek expója következik, aminek a Nyomda előtti parkoló lesz a helyszíne. 17 órától a polgármesteri hivatal nagytermében bemutatják Hermann Imre: A nagykárolyi futball története című könyvét.

A folkszínpadon 17.10 órától kezdődően boxbemutató veszi kezdetét, ezzel párhuzamosan 17.30 órától Hágó Nándor történésszel helyismereti sétán vehetnek részt az érdeklődők. 17.50 órától a tasnádi Celtic Feat tánccsoport ír táncot mutat be. 18.20 órától román nyelvű bábelőadás kezdődik, ugyancsak a folkszínpadon.

18 órától, Szűcs József irányításával a nagyszínpad előtti téren bárki kipróbálhatja dobos képességeit.

A nagyszínpadon 19 órától a Diákklub szólistáinak előadásában könnyűzenei koncertre kerül sor. 20 órától a sportversenyek nyerteseit díjazzák majd, majd 20.20 órától dobshow következik.

Az esti koncertek sorát vasárnap este a Bukarestből érkező Andrea Banica nyitja 21.10 órától, majd őt a budapesti Back II Black zenekar élő koncertje követi. A folkszínpadon 19 és 23 óra között a román és cigány népzenéé és néptáncé a főszerep. A városnapi ünnepségek 24 órától a Román Katona emlékműve előtti téren tűzijátékkal érnek véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!