ERDON Helyi hírek

2010.06.30. 09:33

Át kell állítani a pénztárgépeket

<p>Bihar megye - A 2010/58-as számú sürgösségi kormányrendelet alapján, mely a június 28-i, 431. számú Hivatalos Közlönyben is megjelent, 2010. július 1-től 19 százalékról 24 százalékra módosul az áruforgalmi adó.</p>

A változtatás abban az értelemben is érinti a kereskedőket, hogy kötelesek átállítaniuk a pénztárgépeiket. Ezt azok a kereskedelmi társaságok végzik el, melyektől beszerezték ezeket vagy amelyekkel szervízszerződést kötöttek, s rendelkeznek a pénzügyminisztérium akkreditációjával. Bihar megyében a Sintezis Birotica, a Minim Service, a Nextira, az IIRUC, a Misabi Electronic, a DEC, a Keysis, az Argeşana és az Asinti mondhatja ezt el magáról. A művelet elvégzése körülbelül 10 percet vesz igénybe, és áfa nélkül 60 lejbe kerül. A Bihar Megyei Közpénzügyi Felügyelőség nyilvántartásában kb. 27 ezer pénztárgép szerepel. Azoknak az árusoknak sem kell azonban megijedniük, akiknek nem sikerül azonnal átállíttatniuk a gépeiket. A törvény értelmében ugyanis sürgösségi esetben speciális nyilvántartást is vezethetnek, és kézzel írt számlát is adhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!