ERDON Helyi hírek

2010.06.30. 17:05

Patthelyzet Újvárosban

<p>Szatmár megye - Június 30-án Újváros község RMDSZ–es tanácsosai Szatmárnémetiben jártak, ám ez alkalommal sikertelenül. Radu Giurca prefektus Magyarországon tartózkodott, így nem tudta fogadni a Szabó István volt megyei tanácselnök, avasújvárosi lakos által kísért küldöttséget, tudtuk meg Büte Pál avasújvárosi RMDSZ–es tanácsostól.</p>

A mostani probléma abból fakadt, hogy Toma Betea, Újváros polgármestere június 29-re összehívta a tanácsülést a ráksai polgármesteri hivatalba, de az előzetes megegyezéssel ellentétben a napirendi pontok között nem szerepelt az újvárosi tanács visszaköltöztetése Újvárosba, így a tanácsosok nem vettek részt a tanácsülésen, melyen megjelent Mircea Govor, a megyei tanács alelnöke is. Az Újváros és Ráksa különválása a továbbiakban is fejtörést okoz megyénk elöljáróinak, ám e probléma megoldását elsősorban a két új község vezetői kellene tárgyalóasztal mellett megoldják, mások nem dönthetnek helyettük. A területi szétválás már megtörtént, jelenleg a közvagyon elosztása körül vitáznak a felek, ugyanis a két községnek összesen 11 milliárd lejes tartozása van, melyet a ráksaiak úgy osztanának el, hogy 8 milliárd maradjon Újvárosnak, 3 milliárd pedig Ráksának. Csehi Árpád megyei tanácselnök az üggyel kapcsolatban elmondta, az újvárosi tanács nem oszlik fel, amiért elmaradt a mostani tanácsülés. A ráksai helyhatósági választások javasolt időpontja augusztus 22. Amennyiben Toma Betea jelöltetni szeretné magát a ráksai választásokon, akkor legkésőbb július 22-ig le kell mondjon jelenlegi tisztségéből, és ebben az esetben Újvárosban is előrehozott választásokat kell tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!