ERDON Helyi hírek

2010.06.22. 12:18

Nyílt nap a csillagocskáknál

<p>Nagyvárad - Harmadik alkalommal szerveztek nyílt napot a Csillagocska Zeneóvodában azzal a céllal, hogy a szeptembertől ide járó gyerekek megismerkedjenek az óvónénikkel és a leendő ovis társaikkal.</p>

Hétfőna nagyvárad-réti református templom alagsorában délelőtt tíz órakor gyülekeztek azok a gyerekek, akik szeptembertől kezdve a Csillagocska Zeneóvoda növendékei lesznek. Az óvodában szervezett nyílt nap alkalmából szüleik kíséretében érkeztek, hogy részt vegyenek azon a foglalkozáson, melyet Benedek Árpád zenepedagógus tartott az új és a régi óvodások számára. Sajnos a borús időjárás nem tette lehetővé, hogy pázsittal borított udvaron tartsák meg a zenés foglalkozást, de így sem volt hiány jókedvből. A fiatal népi muzsikusok zenei aláfestése mellett népi gyermekjátékokat játszottak a gyerekek, vidáman azonosultak a kertek alatt vacogó báránykákkal, a cirmos cicával, vagy a cicát bosszantó egerekkel egyaránt.

Zenei nevelés

A mintegy egy órás közös játék után a nagyobbak átnyújtották a vendégeknek ajándékaikat, majd csokoládét is kaptak a résztvevők. Végül a kicsiknek és szüleiknek megmutatták a leendő óvodai termet, ahol szeptembertől Szabó Anna, a Csillagocska óvoda új óvónője fog foglalkozni velük. Kecskés Edit igazgatónőtől megtudtuk, hogy a kiscsoportba összesen húsz gyermeket írattak be, a közép és a nagy/iskola-előkészítő csoporttal együtt összesen 74 gyermekkel működik majd az óvoda. Ez a létszám, teljes telt házat jelent, így több gyermeket nem tudnak fogadni. A középcsoportosok óvónője Tolnai Kinga, a nagy/iskola-előkészítő csoporté pedig Szabó Mónika és Kecskés Edit marad. A tanterv azonos a más állami óvodák tantervével, annyi különbséggel, hogy zeneóvoda lévén nagyobb hangsúlyt kap a zenei nevelés, melyért Benedek Árpád zenepedagógus (több népi muzsikus közreműködésével) felel. Ugyanakkor kiemelten foglalkoznak a magyar autentikus népi értékek bemutatásával és a hagyományőrzéssel is.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!