ERDON Helyi hírek

2010.06.03. 12:08

Munkálat odaítélve

<p>A nagyváradi önkormányzat a Drumuri Orasenesti cégnek ítélte oda a Nagyvásártérnél (Centru Civic) kialakítandó körforgalom munkálatait.</p>

A 7.7 millió lejre becsült munkálatot az említett cég 3,5 millió lejért vállalta fel. A körforgalom kialakítására főként azért van szükség, hogy kiiktassanak egy meglehetősen éles sinkanyart, ami erősen koptatja az új, Siemens villamosok kerekeit. A tervek szerint a villamosok sokkal enyhébb kanyart vesznek majd a központ felé, Szőlős (Nufarul) negyedbe pedig egyenes vonalban, a körforgalom közepén haladnak majd a villamosok. A Drumuri Orasenestinek egy hónap áll rendelkezésre a tervek elkészítésére, míg magát a körforgalmat hat hónap alatt kell megépítse. Az építkezés magában foglalja az útkereszteződések átalakítását, felújítását, 880 méternyi járda, 272 parkolóhely és 15.170 négyzetméternyi zöldövezet kialakítását, valamint a közvilágítást, az esővízelvezetési rendszer kiépítését és a közúti jelzések kihelyezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!