ERDON Helyi hírek

2010.06.21. 11:10

Ifjúsági kerékpártúra

<p>Bihar megye - Az elmúlt szombat délután 17 és 21 óra között Majoros Tibor főszervezésében első alkalommal rendeztek kerékpáros túrát a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség által működtetett Egyházmegyei Ifjúsági Központ fiataljai.</p>

A Kanonok sorról induló túra útvonala a Nagyvárad, Hegyközszáldobágy és Hegyközpályi, majd az onnan visszafelé vezető szakasz volt. A jó hangulatú "tekergésen" körülbelül huszonöten vettek részt. A társaság igen sokszínűnek bizonyult, nem csupán katolikusok, hanem más felekezetűek is csatlakoztak a biciklizőkhöz. Voltak egészen kicsi gyermekek is, a legfiatalabb Gréti volt, aki 6 évesen csinálta végig a 19 kilométeres távot. Őket csokival díjazták a szervezők.

A jelenlevők közt igazi barátságok alakultak ki, Vakon Zsolt ifjúsági lelkész és Ozsváth József diakónus is végigkerekezte az útvonalat. A csapat kisebb pihenőt tartott Száldobágyon, ahol a Molnár család vendégelte meg a túrázókat finom fánkkal. A rendezvény sikerén felbúzdulva, a jelen levők elhatározták, hogy a jövőben is fognak szervezni ehhez hasonló összejöveteleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!