ERDON Helyi hírek

2010.06.24. 14:09

Elektromos hulladékgyűjtés vidéken is

<p>Nagyvárad - Június 25 és 26 között a román Környezetvédelmi Minisztérium a helyi önkormányzatokkal és a zöld szervezetekkel közösen ismét lehetővé teszi a város lakosságának, hogy megszabaduljon feleslegessé vált elektromos és elektronikus hulladékaiktól.</p>

Mivel egyre kevesebb a kidobott elektronikus hulladék a havi rendszerességgel szervezett akciók során a szervezők úgy döntöttek, hogy csak harmadévenként szervezik majd meg. A hulladékgyűjtést minden alkalommal vidékre is kiterjesztik egy adott útvonal kiválasztásával, melyet a vidéki partnerszervezetek hozzállásának függvényében határoznak meg. A kampány egyébként az egész országban folytatódik. Bihar megyében a következő útvonalon zajlik majd a hulladékgyűjtés: 1. Nagyvárad - Nagyürögd (Nojorid)- Gyapjú (Gepiu) - Inánd - Madarász- Szalonta - Illye (Ciumeghiu) - Feketebátor (Batar)- Tenke - Alsókocsoba (Cociuba Mare) - Sólyom (Soim) - Belényesújlak - Rény (Rieni) - Vaskohsziklás (Stei) - Rabagány (Rabagan) - Szombatság (Sambata) - Magyarcséke (Ceica) - Drágcséke (Dragesti) - Harangmező (Hidiselu de Jos) - Biharszentmárton. 2. Nagyvárad - Fugyivásárhely (Osorhei) - Mezőszakadát (Sacadat) - Köröskisjenő (Ineu) - Mezőtelegd (Tileagd) - Alsólugas (Lugasu de Jos) - Élesd - Kisősi (Auseu) - Nagybárod (Borod). 3. Nagyvárad - Bors - Bihar - Paptamási - Biharfélegyháza - Bihardiószeg - Székelyhíd - Kereki - Értarcsa - Érmihályfalva - Érbogyoszló - Margitta - Érábrány - Bályokon - Berettyószéplak - Papfalva (Popesti) - Felsőderna (Derna) - Tataros (Brusturi) - Hagymádfalva (Spinus) - Szalárd - Hegyközcsatári - Hegyközpályi. Nagyváradon a következő helyszíneken lesznek konténerek elhelyezve: a rogériuszi volt gyermekkórház környékén, a Szováta utcán a pontonhíd közelében, Ősiben a Meşterşugarilor és Oneştilor utcák kereszteződésében, a 3-as villamos Nufărul negyedbeli végállomásánál, valamint a Kolozsvári úti Nőgyógyászati Klinikánál. A tárolók június 25 és 26-án 8-18 óra között lesznek nyitva. Nagyobb mennyiségű hulladék esetén hívhatják a 0259-40-62-76, 0731-37-21-03, 0728-90-80-81 telefonszámokat és a Bene International cég ingyenesen elszállítja a hulladékot. A Bihar Megyei Környezetvédelmi Ügynökség és a Polgármesteri Hivatal arra kér minden állampolgárt, hogy éljen a lehetőséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!